Omlet z cukinii/kabaczka z pieczarkami

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Składniki:
40 dkg cukinii lub kabaczka, 4 jaja, 20 dkg pieczarek, sól; 1 łyżka tłuszczu, zielenina; tłuszcz do smażenia

Umyte pieczarki pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię lub kabaczek obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić z soku. Dodać do masy jajka, mąkę i przyprawić do smaku solą.
Nalewać na rozgrzany na patelni tłuszcz niezbyt grube omlety. Po odwróceniu i dosmażeniu położyć na omlet podsmażone pieczarki i złożyć na połowę.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy