- Sty 27, 2006
- 4,459
- 2,045
- 113
Ormiańska sałatka drobiowo -migdałowa
Nazywają to sałatka, chociaż mnie bardziej odpowiada określenie pasty lub smarowidła
Bardzo ją lubię, robię bardzo często, chociaż do atrakcyjnych wyglądem nie należy. Dlatego bardzo fajnie jest ją układać na kanapki
W wariancie oryginalnym jest gotowany kurzy biust, ale dla mnie jednak jest o wiele smaczniej z pieczonego lub smażonego kurczaka i wcale nie musi to być biust. Dowolny kawałek kurczaka lub to, co zostało się z upieczonego. Bardzo dobra tez udaje się z indyka.
Kurczak
Migdały
Jabłko
Spory pęczek kopru
Kwaśna śmietana
sol
Do malaksera wsypać migdały, rozdrobnić, następnie wlozyc mięso, tez rozdrobnić, byle nie za dużo, dodać duże obrane i starte na grubej tarce jabłko i posiekany koperek. Doprawić solą i kwaśną śmietaną. Trochę poczekać, by migdały zmiękły. Śmietana raczej z tłuściejszych, majo tez może być.

Nazywają to sałatka, chociaż mnie bardziej odpowiada określenie pasty lub smarowidła
Bardzo ją lubię, robię bardzo często, chociaż do atrakcyjnych wyglądem nie należy. Dlatego bardzo fajnie jest ją układać na kanapki
W wariancie oryginalnym jest gotowany kurzy biust, ale dla mnie jednak jest o wiele smaczniej z pieczonego lub smażonego kurczaka i wcale nie musi to być biust. Dowolny kawałek kurczaka lub to, co zostało się z upieczonego. Bardzo dobra tez udaje się z indyka.
Kurczak
Migdały
Jabłko
Spory pęczek kopru
Kwaśna śmietana
sol
Do malaksera wsypać migdały, rozdrobnić, następnie wlozyc mięso, tez rozdrobnić, byle nie za dużo, dodać duże obrane i starte na grubej tarce jabłko i posiekany koperek. Doprawić solą i kwaśną śmietaną. Trochę poczekać, by migdały zmiękły. Śmietana raczej z tłuściejszych, majo tez może być.

Ostatnia edycja: