- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

0,5 kg maki
20 dkg cukru
20 dkg margaryny
2 jajka
2 lyzki miodu
1 lyzka sody
2 lyzki mleka
Make, cukier i margaryne posiekac nozem (jak kruche).
Dodac rozgrzany miod i sode rozpuszczona w letnim mleku.
Zagniesc ciasto i podzielic na 2 placki. Polozyc na wytluszczonych, posypanych blachach.
Masa orzechowa
10 dkg cukru
12 dkg masla
2 lyzki miodu
25 dkg grubo siekanych orzechow wloskich.
wszystko razem podgrzac i wylozyc na jeden z plackow.
Albo tak

Piec ok 20 min. (mi sie mieszcza obie blachy razem)
Przelozyc gesciejszym niz zwykle budyniem.
Ciasto lepsze nastepnego dnia.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: