Orzechy w pikantnej glazurce
3 lyzki miodu
1 1/2 lyzki cukru
szczypta soli
1/4 lyzeczki swiezo zmielonego czarnego pieprzu
1/8 lyzeczki cayenne
1 1/2 szklanki pekanow
Rozgrzac piekarnik do 165 st.C. Blache wylozyc folia aluminiowa i posmarowac ja maslem.
Miod, cukier i przyprawy wymieszac w misce, dodac orzechy i i delikatnie wymieszac. Przelozyc na blache. Piec okolo 5 minut, pomieszac dobrze widelcem tak aby topiaca sie glazurka pokrywala orzechy a nie splywala na blache - piec jeszcze okolo 5 minut, az orzechy zaczna sie rumienic i glazurka zaczyna babelkowac. Rozlozyc arkusz folii aluminiowej na blacie, wylozyc na niego upieczone orzechy i pomagajac sobie widelcem ladnie je porozdzielac. Wystudzic, przechowywac w szczelnej puszce.
3 lyzki miodu
1 1/2 lyzki cukru
szczypta soli
1/4 lyzeczki swiezo zmielonego czarnego pieprzu
1/8 lyzeczki cayenne
1 1/2 szklanki pekanow
Rozgrzac piekarnik do 165 st.C. Blache wylozyc folia aluminiowa i posmarowac ja maslem.
Miod, cukier i przyprawy wymieszac w misce, dodac orzechy i i delikatnie wymieszac. Przelozyc na blache. Piec okolo 5 minut, pomieszac dobrze widelcem tak aby topiaca sie glazurka pokrywala orzechy a nie splywala na blache - piec jeszcze okolo 5 minut, az orzechy zaczna sie rumienic i glazurka zaczyna babelkowac. Rozlozyc arkusz folii aluminiowej na blacie, wylozyc na niego upieczone orzechy i pomagajac sobie widelcem ladnie je porozdzielac. Wystudzic, przechowywac w szczelnej puszce.
