- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Ostra zupa buraczano-grzybowa
- peczek mlodych burakow z botwinka
- 1 mala ostra papryczka (ja dalam dwie i ......lepiej nie mowic, ciagle bucham ogniem!)
- 1/2 duzej cebuli, lub 1 mala
- duza garsc pokrojonych boczniakow (lub jakichkolwiek grzybow)
- wywar grzybowy lub jarzynowy
- 1/1 filizanki kwasu buraczanego
Pokroic warzywa. Wrzucic do gotujacego sie wywaru. Gdy beda juz miekkie, dolac kwas buraczany. W razie koniecznosci dosolic. Mozna podawac w takiej postaci, wtedy lepiej warzywa pokroic drobniej. Mozna tez zmiksowac i podawac zupe pure. Wtedy mozna polac "smietana" migdalowa z tego przepisu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389

- peczek mlodych burakow z botwinka
- 1 mala ostra papryczka (ja dalam dwie i ......lepiej nie mowic, ciagle bucham ogniem!)
- 1/2 duzej cebuli, lub 1 mala
- duza garsc pokrojonych boczniakow (lub jakichkolwiek grzybow)
- wywar grzybowy lub jarzynowy
- 1/1 filizanki kwasu buraczanego

Pokroic warzywa. Wrzucic do gotujacego sie wywaru. Gdy beda juz miekkie, dolac kwas buraczany. W razie koniecznosci dosolic. Mozna podawac w takiej postaci, wtedy lepiej warzywa pokroic drobniej. Mozna tez zmiksowac i podawac zupe pure. Wtedy mozna polac "smietana" migdalowa z tego przepisu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: