Ostra zupa buraczano-grzybowa

Lis 28, 2005
3,760
0
0
Ostra zupa buraczano-grzybowa

- peczek mlodych burakow z botwinka
- 1 mala ostra papryczka (ja dalam dwie i ......lepiej nie mowic, ciagle bucham ogniem!)
- 1/2 duzej cebuli, lub 1 mala
- duza garsc pokrojonych boczniakow (lub jakichkolwiek grzybow)
- wywar grzybowy lub jarzynowy
- 1/1 filizanki kwasu buraczanego

skladniki.jpg

Pokroic warzywa. Wrzucic do gotujacego sie wywaru. Gdy beda juz miekkie, dolac kwas buraczany. W razie koniecznosci dosolic. Mozna podawac w takiej postaci, wtedy lepiej warzywa pokroic drobniej. Mozna tez zmiksowac i podawac zupe pure. Wtedy mozna polac "smietana" migdalowa z tego przepisu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21389

zupa_buraczana.jpg
 

Załączniki

  • skladniki.jpg
    skladniki.jpg
    71.4 KB · Wyświetleń: 0
  • zupa_buraczana.jpg
    zupa_buraczana.jpg
    54.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy