Ozdoby z masy cukrowej krok po kroku

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Oczywiście najpierw musimy dociąć rolkę by pasowała do rogu budynku potem wypełniamy ją masą ( w tym przypadku masą mexykańską) i dociskamu do rogu wyschniętych i twardych ścian!!

Załączniki

• cc1.jpg
    cc1.jpg
    154.5 KB · Wyświetleń: 0
  • c4.jpg
    c4.jpg
    177.8 KB · Wyświetleń: 0
  • c5.jpg
    c5.jpg
    92.7 KB · Wyświetleń: 0

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
devillwoman a możesz mi powiedzieć o masie meksykańskiej ? Jaka to ?

jak już pisałam w innym wątku, dla mnie to mistrzostwo
anbetung.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Wstawiam szybciutko obiecane zdjęcia choinki, kochane nic prostszego, 5 min roboty, robimy stożek bierzemy nożyczki i tniemy jak popadnie
icon_smile.gif
dałam zdjęcia dwóch zebyście zobaczyły jak różnią się w zależności od tego czy tniecie "GRUBO" czy "CIENKO" mam nadzieje że zrozumiałyście
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    92.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    147.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    100.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 4.jpg
    4.jpg
    121.9 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Grubsze liście można poprzecinać dodatkowo w poprzek jak na zielonej i po 5 minutkach gotowe do ozdoby
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    141.8 KB · Wyświetleń: 0

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Devilwoman dzieki za choinkę. a ja się męczyam z wycinaniem gwiazdek od największej do najmniejszej i nabijalam je na wykalaczki

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
No widzisz technik jest wiele, pamiętam w zeszłym roku na wystawie widziałam choinke zrobioną z wykrojnika do goździków

Załączniki

• choinka.jpg
    choinka.jpg
    279.6 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Nie wiem, czy dobrze lokuję swoje porady, wszak to nie ozdoby ale narzędzia do ich wykonania.
Potrzebne są miękkie blaszki, ja użyłam ze skoroszytów. Są w sam raz, nie za miękkie, nie za twarde. Są kleje do metalu ale ja użyłam nitownicy i oczek, które były w komplecie.
1. Skopiować szablon foremki, którą mamy zamiar zrobić. 2. wyginamy blaszkę, w razie potrzeby łączymy z drugą. Jeżeli na foremkę potrzeba pół blaszki to nożyczkami robię otworek o średnicy oczka. 3. Zamykamy obwód i już.

Poniżej zamieszczam dwa talerze, które znakomicie sprawdziły sie jako odciski unerwień płatków i liści. Najniżej dwa torty, które ozdobiłam kwiatami z własnoręcznie wykonanych wykrawaczek.
Poza satysfakcją, zaoszczędzimy nieco kasy ;) a na dodatek nie trzeba czekać na zamówiony towar a w godzinę stać się posiadaczką potrzebnego kompletu. I tak:
1._Warsztat_i_wydruk.JPG
2._wyginanie.JPG
3._moje_wykrojniki.JPG

Załączniki

• 1._Warsztat_i_wydruk.JPG
    1._Warsztat_i_wydruk.JPG
    267.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 2._wyginanie.JPG
    2._wyginanie.JPG
    75.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 3._moje_wykrojniki.JPG
    3._moje_wykrojniki.JPG
    114.3 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
i dalszy ciąg
tutaj płatek i odcisk z miski (brzegowy wzór)
4._storczyk.JPG
5._odcisk_p_atka_storczyka.JPG
6._odcisk_li_cia.JPG
7._storczyki_z_wykrawaczek.jpg
8._storczyk__1_.jpg

Załączniki

• 4._storczyk.JPG
    4._storczyk.JPG
    98.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 5._odcisk_p_atka_storczyka.JPG
    5._odcisk_p_atka_storczyka.JPG
    99.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 6._odcisk_li_cia.JPG
    6._odcisk_li_cia.JPG
    100.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 7._storczyki_z_wykrawaczek.jpg
    7._storczyki_z_wykrawaczek.jpg
    104 KB · Wyświetleń: 0
  • 8._storczyk__1_.jpg
    8._storczyk__1_.jpg
    69.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Kobieto !!!
anbetung.gif
No z nieba mi spadłaś!!! Na targach chciałam kupić odciski liści bo mam tylko róże, ale były tak drogie że wybrałam inne rzeczy... A przecież mam taką miskę!!!
banana.gif
Jak bym mogła to bym Cie ucałowała!!!!!!!
bussi.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
U mnie szyba w drzwiach łazienkowych ma ciekawą fakturę ale ....... zrezygnowałam ze zdejmowania drzwi
icon_mrgreen.gif

Rozejrzyjcie się dokoła mozna wiele rzeczy wykorzystać wpracy

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
H-elen jesteś boska,próbowalam zrobić kiedyś z puszki od coli ale się blacha lamala,

a mam pytanie... czy same takie blaszki mozna kupić? na rozyjskich forach widzialam ze dziewczyny zszywaczami zszywaly blaszki

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Dzięki ! Potrzeba matką wynalazku. Nie zawsze trzeba wydawać dużo pieniędzy na coś co można samemu wykombinować a w zamian można kupić to, czego samemu się nie da zrobić.
joanis, nie wiem. Ja robiłam porządki w dokumentach i jak zobaczyłam, że blaszki są nie za miękkie i nie za twarde to wiedziałam, że na coś się przydadzą
icon_wink.gif
Mam takie podejście, że wszystko może się przydać
fiesgrins.gif
Jakbym miała od kartonika wycinać 20 storczyków (x 6 elementów...ojojoj ... ) Wolałam raz wygiąć blaszki
icon_lol.gif

Akurat te byłyby za twarde , żeby zwykłam zszywaczem je zszywać. To już lepiej małym gwoździkiem albo szydłem zrobić otworki i cienkim drucikiem złączyć.
rastafa, to nie muszą być identyczne miski. Przejrzyj szafki, może masz jakiś szklany wazonik z fakturą. Byłby jeszcze bardziej przydatny bo mogłabyś go potraktować jak wałek
icon_lol.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
a H-elen powiedz mi jeszcze te storczyki to z samoróbki robione są, trzeba dodawać cmc? i jak potem te platki razem zlożyć? fantastyczne
herz.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy