Karolina794 @ 16 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1401719Chodzi mi o dziecięcy trampek na tort z okazji chrzcinten z twojego linku wykorzystuję do robenia korków piłkarskich
Znalazłam na forum kilka pieknych tortów na chcrzciny z trampkami,ale żadnej informacji jak można je wykonać.Zaczynam swoją przygodę z masą cukrową i dopiero raczkuję
tu jest szablon mam nadzieje ze bedzie dzialac;
http://cakecentral.com/g/i/1163795/i-have-...rt/upload_time/
Marta12 @ 25 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1424235kwiaty, kwiaty z masy cukrowej
Z jakiej masy cukrowej robicie kwiaty ,ja mam przepis na masę z kotlet.tv.
Marta ja w sumie zaczynam , jako początkująca mogę się wypowiedzieć o trzech masach jakie wypróbowałam
I - masa była z masłem od Cinka PRZEPIS , nie jest biała dobra do kolorowych dekoracji plastyczna choć jak dla mnie na kwiatach zbyt ciężka długo schnie, uczyłam się na niej kwiatków
II- masa to ta z kotlet.tv STRONA, biała, bardzo szybko schnie miałam duże problemy z robieniem płatków bardzo krucha , wykorzystałam ją do większych elementów "konstrukcyjnych" właśnie ze względu na twardośc i szybkie wysychanie. Dobrze się skleja lukrem lub samą wodą .
III- masa to nazwana "Masą Vanilki" PRZEPISjest bardzo plastyczna dobrze sie z niej lepi kwiatki nawet te delikatne, (np płatki jak troszkę stwardnieją czekając na swoją kolej,wystarczy potrzymać w dloni i już miekną) , przykryta folią czy wilgotną ściereczką nie obsycha. przechowywana długo może być podgrzana w mikrofali na kilka sekund (3-5'') Jak stwardnieje też . Jest czysto biała. Choć jest z tych trzech najtrudniejsza do zrobienia trzeba dobrze pilnować by nie przegrzać żelatyny bo wychodzi "glut"![]()
![]()
podsypywać mąką ziemniaczaną
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.