JAM @ 2 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438495Teraz z masy z CMC ... serio serio ( robione na zapas )JAM, a jaką konsystencję ma ta masa z cmc u Ciebie? Bo u mnie taka guma twarda, trudno mi z nią coś zrobić. Wydaje mi się zbyt zbita, ale może taka ma być??
I jeszcze: czy ona zasycha? Kwiaty moje są nadal "gumowe" a chciałabym by były twarde
ola_wroclaw @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439079JAM, a jaką konsystencję ma ta masa z cmc u Ciebie? Bo u mnie taka guma twarda, trudno mi z nią coś zrobić. Wydaje mi się zbyt zbita, ale może taka ma być??
I jeszcze: czy ona zasycha? Kwiaty moje są nadal "gumowe" a chciałabym by były twardeOla ja nie dodaje tyle cukru co jest z przepisie bo wtedy rzeczywiście każda masa wychodzi mi za twarda. Jak trzyma się kupya jeszcze ciut klei do rąk to już dla mnie jest gotowa. Za każdym wyrobieniem przecież, podsypujemy mąkę więc dojdzie do siebie w trakcie. Tak więc masa jest jak guma do żucia co pokazałam na zdjęciu wcześniej https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1438556. Są tam też kwiatki, chciałam zaznaczyć jakie mają delikatne i cieniutkie płatki niestety na zdjęciu tego nie widać. Jak są takie cieniutkie podsychają około 10-15min w tym czasie jeszcze poprawiam, po godzinie są twarde.![]()
Swoją CMC mieszam ze zwykłą masą w zależności od potrzeb (do kwiatów 2xCMC 1xZwykła). Do wyłożenia tortu tylko zwykła masa, bo tą z CMC traktuje jako niejadalną. Dziś zrobiłam dzidziusia, obfotografowałam cały proces. Walczę by wkleić relacje,ale się nie mieści![]()
JAM @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439186Swoją CMC mieszam ze zwykłą masą w zależności od potrzeb (do kwiatów 2xCMC 1xZwykła). Do wyłożenia tortu tylko zwykła masa, bo tą z CMC traktuje jako niejadalną. Dziś zrobiłam dzidziusia, obfotografowałam cały proces. Walczę by wkleić relacje,ale się nie mieści
Musisz najpierw zmniejszyć zdjęcia i dopiero wstawiać
Słodka dziecina![]()
Jo_anna1 @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439234Musisz najpierw zmniejszyć zdjęcia i dopiero wstawiać
Słodka dziecina
tak jak z kwiatkiem wcześniej, tylko ze zajmie to ze 3 posty pod rząd a to nieregulaminowe![]()
Dzidziuś nie jest idealny, mój pierwszy i jestem z niego dumna ma całe 6 cm
JAM @ 6 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439679też mam![]()
no to dawaj!!!
Brakj mi słów na Twój talent! Ja się tego nawet nie tykam!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.