inula @ 11 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=943391usmażyłam wczoraj około północy, wyszło 25 sztuk. Nadziewałam twardą marmoladą wieloowocową przed smażeniem, usmażyły się super, w smaku też świetne. Tylko nie mają jasnej obwódki
o, a mozesz mi powiedziec jak nadziewalas przed smazeniem?? kladlas marmolade i przykrywalas drugim krazkiem, czy jak?
zbieram sie do zrobienia tych paczkow (pierwszy raz w zyciu) i przyznam szczerze ze dla mnie nadzienie to jest wlasnie kosmos. nie bardzo wiem jak to zrobic. no bo jak po usmazeniu wtrynie szpryce do paczka (mam taka plastikowa do ozdabiania tortow, moze byc??) - to nie zostanie mi dziura po tej szprycy??
i cz moglybyscie podac tu taki lopatologiczny przepis na lukier? na zdjeciach paczuszki wygladaja cudownie z lukrem, a ja nie wiem jak go zrobic![]()
jusandre @ 11 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=943526Dziekuje za szybka odpowiedz![]()
jeszcze tylko pytanie odnosnie lukru - woda ma byc ciepla czy zimna?
przepraszam, dla wiekszosci z Was to pewnie banalne, ale ja naprawde jestem totalnym neptkiem w kuchni (co sie, mam nadzieje, niedlugo zmieni)ja przeważnie lukier robię z cukru pudru więc wodę biorę z czajnika, zimną, pokojową. Jeśli robię już ze zwykłego cukru to biorę ciepłą, bo lepiej i szybciej się rozpuszcza![]()
Joanna @ 10 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=943261To proste. Najpierw zapisujesz je sobie na swoim komputerze w jakimś folderze lub po prostu na pulpicie. W temacie, w którym chcesz wstawić zdjęcie klikasz na przycisk ODPOWIEDZ. Pod polem tekstowym po prawej stronie jest przycisk Przeglądaj...
Klikasz na niego i odnajdujesz wcześniej zapisane zdjęcie. Klikasz na nie (dwukrotnie), a potem klikasz na przycisk WYŚLIJ. Dzięki temu zdjęcie znajdzie się na serwerze Cincina.
Nad powyższymi przyciskami jest widoczne rozwijające się menu Zarządzaj obecnymi załącznikami. Będą na nim widoczne dołączone do postu zdjęcia. Klikając na znak + przy zdjęciu, umieszczasz je w dowolnym miejscu pola tekstowego.
Klikając na czerwony X, usuwasz zdjęcie z postu.bardzo dziekuje![]()
![]()
kasha @ 17 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=945946Jusandre, im ciasto luźniejsze i się klei tym pączki są delikatniejsze, i jeszcze długie wyrabianie ciasta też je napowietrza
polecam ten przepis https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1466
pączki lepi się łatwiej i wychodzą bardziej puszyste i miękkie.
Polecam też zamrozić jeszcze ciepłe pączki, po jednej sztuce w woreczku,
rano wyłożyć w woreczku do samodzielnego rozmrożenia i będą jak świeżo usmażone![]()
Mrozimy z pudrem lub lukrem albo golutkie
Ale morozić ciepłe pączki to teraz na balkonie, bo z tego co wiem, to ciepłych produktów nie powinno się wstawiać ani do lodówki, ani do zamrażarki - powoduje to psucie sprzętu (informację mam od znawcy sprzętu AGD). Tak więc początkowa faza mrożenia na balkonie, a potem do zamrażarki.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.