Pałki kurczaka duszone w śmietanie*

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Ja też szalałam
fiesgrins.gif

Świetne, naprawdę.
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Również wczoraj robiłam ale skrzydełka.U mnie na szczęście wszystkim smakuje.Doprawiam wcześniej na ostro.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
Paula, ty się nie martw, czasem cos nam po prostu nie smakuje, choćby inni sie zachwycali.
 

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
Zrobiłam. Dałam śmietanę 18% i podlałam wodą. Oprócz oregano dałam dużo rozmarynu. Na koniec dodałam jeszcze groszek zielony z puszki, bo miałam dużo sosu. Wygląd nie był za ciekawy dla 7-latka, ale smak poezja.
Dziękujemy za przepis, mamy jeszcze na jutro. Dzięki tej smietanie 18% nie jest takie ciężkie. Pycha.
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Ja robię je często -skrzydełka,palki lub golonki w wolnowarze.Dodaję trochę wody bo sos i tak zgęstnieje i oczywiście zioła.
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,893
217
63
Ja dzisiaj zrobiłam z piersią kurczaczą. Śmietanę dałam 12%, z biedronki, bo taką miałam, ale ładnie się zachowała i nie zwarzyła, dała lekko kwaśny posmak. Marchewkę podsmażyłam na odrobinie masła z olejem, osobno smażyłam piersi i pomieszałam razem, dodałam też świeże oregano i bazylię. Mężu bardzo smakowało!