Krystal @ 1 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438059Ale niestety muszę zbastować, papryka o tej porze roku przekracza cenowo moje możliwości.
To mam dla Ciebie dobrą nowinę - z mrożonej papryki jest równie pyszna.
W sezonie hurtowo piekę, obieram ze skóry i mrożę paprykę, by się delektować tą zupą nawet na przednówku.![]()
carbonicum @ 5 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1365628zrobiona! bardzo dobra, jutro bedzie jeszcze lepsza....zaciagnelam troche zasmazka i smietanaszkoda tylko, ze skory czuc w papryce
Może skusicie się na moją paprykę, świetna tania baza do zup, sosów. https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...20#entry1331942
Krystal @ 1 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438059No i co po konsumpcji?...Padłaś przytłoczona ciężarem w żołądku?![]()
![]()
Ja przyznaję uczciwie : uzależniłam się już od zupy Ker![]()
Ale niestety muszę zbastować, papryka o tej porze roku przekracza cenowo moje możliwości.![]()
Zupa jednak jest genialna, boska, wspaniała, cudowna, przepyszna!!!!Padłam, ale już się podniosłam. A paprykę akurat w promocji nabywszy.
Joanna @ 1 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438061To mam dla Ciebie dobrą nowinę - z mrożonej papryki jest równie pyszna.
W sezonie hurtowo piekę, obieram ze skóry i mrożę paprykę, by się delektować tą zupą nawet na przednówku.
A to świetny pomysł, bo taka mało miejsca zajmuje. Czy możesz mi o tej metodzie przypomnieć w stosownym czasie?
yrsa @ 1 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438103Czy możesz mi o tej metodzie przypomnieć w stosownym czasie?Postaram się.![]()
Joanna @ 1 Jun 2013 napisał:
yrsa @ 1 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1438103A to świetny pomysł, bo taka mało miejsca zajmuje. Czy możesz mi o tej metodzie przypomnieć w stosownym czasie?Przypominam.![]()
Jesień puka do drzwi ze swym paprykowym dobrodziejstwem, czas na mrożenie papryki i gotowanie tej zupy.![]()
kermidt @ 28 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1464110Joanno jak mrozisz papryke?Piekę, zdejmuję skórkę, dzielę na paski lub kroję w kostkę i pakuję do worków.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.