Parmeńska galaretka z fiołków

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Podaję za Janem Kalkowskim. Przepis umieszczony w rubryce Jedno Danie w strasznie starym Przekroju

5 dkg fiołków (płatki)
30 dkg cukru
3 dkg żelatyny
pół szklanki soku grejpfrutowego
troszke rumu (dla zapachu)

Fiołki wrzucić do litra wrzącej wody zagotowanej z cukrem. Pozostawić na dwie godziny pod przykryciem. Rozpuścic i dodać żelatynę, sok grejpfrutowy i kieliszek rumu. Wymieszać, przecedzić, wlać do foremek. Zastudzić.
 

bajeczka

Moderator
Mar 20, 2005
4,167
0
0
Operacja logistyczna na cały rok
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy