- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
wieprzowina chuda 3 kg
wieprzowina z golonki 5kg
podgardle 2 kg
peklosól 19 dag
pieprz 1 dag
gałka muszkatołowa mielona 5 gram
osłonki o srednicy 22 mm
To są proporcje przemysłowe. W domu odpowiednio sobie zmniejszamy.
Mięso i podgardle mielemy, a następnie miksujemy w malakserze. Dodajac 1 litr wody i trochę lodu.Wsypujemy przyprawy i miksujemy 10 minut. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 30 minut rozwieszone. Wedzenie przez 50 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C.
Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć.
wieprzowina z golonki 5kg
podgardle 2 kg
peklosól 19 dag
pieprz 1 dag
gałka muszkatołowa mielona 5 gram
osłonki o srednicy 22 mm
To są proporcje przemysłowe. W domu odpowiednio sobie zmniejszamy.
Mięso i podgardle mielemy, a następnie miksujemy w malakserze. Dodajac 1 litr wody i trochę lodu.Wsypujemy przyprawy i miksujemy 10 minut. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 30 minut rozwieszone. Wedzenie przez 50 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C.
Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć.