Paryskie kanapki z truskawkami

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,376
2
0
Jest to szczególnie prosty, łatwy przepis na doskonały deser, nie nastręczający żadnych trudności w wykonaniu. Przepis z miesięcznika Ty i Ja. Tym razem nie podaję ilości składników, ponieważ zależy to od naszej inwencji i apetytów.
Cienkie kromki chałki bez skórki lekko przypiekamy z obu stron na patelni. Ja robię to na maśle, ale można na suchej patelni teflonowej. Ciepłe jeszcze grzanki smarujemy świeżutkim masłem, a następnie miodem. Na tej podściółce układamy ciasno obok siebie niezbyt wielkie, dojrzałe truskawki (ewentualnie poziomki) i całość pokrywamy warstwą bitej śmietany nie aromatyzowanej cukrem waniliowym , tylko skąpo pocukrzonej . Podajemy natychmiast, póki grzanki są jeszcze ciepłe.




















 

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
664
1
0
Czego to oni nie wymyślą.
icon_smile.gif
Może być dobre. Uwielbiam chleb podsmażany na słodko. :D
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy