Pasta z bialej fasoli
2-3 zabki czosnku
1 puszka bialej fasoli, wyplukanej i dobrze odsaczonej
2 lyzki soku z limonki
2-3 lyzki oliwki
1 1/2 lyzeczki cuminu
1/2 lyzeczki pokruszonej papryczki chili (mozna dodac wiecej jak ktos lubi bardzeji pikatne)
2 lyzki posiekanej natki kolendry
sol, pieprz do smaku
Posiekac czosnek w malakserze, dodac fasole i sok z limonki i zmiksowac na paste. Dodac oliwke i przyprawy, wymieszac. Na koncu dodac natke kolendry i miskowac az bedzie drobnoitko posiekane.
Przelozyc do miseczki i schlodzic przez noc. Podawac z tortilla chips lub warzywami jako dip.
2-3 zabki czosnku
1 puszka bialej fasoli, wyplukanej i dobrze odsaczonej
2 lyzki soku z limonki
2-3 lyzki oliwki
1 1/2 lyzeczki cuminu
1/2 lyzeczki pokruszonej papryczki chili (mozna dodac wiecej jak ktos lubi bardzeji pikatne)
2 lyzki posiekanej natki kolendry
sol, pieprz do smaku
Posiekac czosnek w malakserze, dodac fasole i sok z limonki i zmiksowac na paste. Dodac oliwke i przyprawy, wymieszac. Na koncu dodac natke kolendry i miskowac az bedzie drobnoitko posiekane.
Przelozyc do miseczki i schlodzic przez noc. Podawac z tortilla chips lub warzywami jako dip.
