Pasta z ciecierzycy z mięta, cytryna..

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Pasta z ciecierzycy:
2 puszki ciecierzycy odsączyć, opłukać. Odłożyć kilka łyżek ..
Resztę ciecierzycy wrzucić do garnka, wlać 200 ml wywaru (mięsny, warzywny, wsio ryba)
zetrzeć skórkę z 1 cytryny, połowę wrzucić do garnka, połowę odłożyć
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować 5 minut.
Zmiksować z 1 ząbkiem czosnku

Posiekać nieco mięty i bazylii


Wymiesza z resztą odłożoną ciecierzyca i skórką, wsypać posiekane zioła
wcisnąć sok z cytryny (ilość dowolna, u mnie sporo)

crhqhGsvoQ4zqtgvMX.jpg
 
Lis 28, 2005
3,760
0
0
nie bede robic nowego watku, bo po kiego
icon_mrgreen.gif


Tez zrobilam paste z ciecierzycy. Tez puszkowej
fiesgrins.gif

Dodalam pelnoziarnista musztarde, sos sojowy (ciecierzyca byla organiczna nie solona), olej z orzechow wloskich.
 

sol

Member
Paź 21, 2010
1
0
0
pomysł super
sama często robię pastę na cieciorkę z przeróżnymi dodatkami na słodko i wytrawnie ALE ze świeżej- ugotowanej tylko dlatego ze te z puszki aluminiowej są bardzo nie zdrowe a najnowsze badania mówią o zależności aluminium i chorobie alzheimera!!!!!!!!!
Wybór pozostawiam każdemu - ja przerzuciłam się na szklane słoiki ze sklepowej półki - jesli juz mam cos kupować to nie w puszce.
icon_smile.gif

pozdrawiam
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy