- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Pasta z ciecierzycy:
2 puszki ciecierzycy odsączyć, opłukać. Odłożyć kilka łyżek ..
Resztę ciecierzycy wrzucić do garnka, wlać 200 ml wywaru (mięsny, warzywny, wsio ryba)
zetrzeć skórkę z 1 cytryny, połowę wrzucić do garnka, połowę odłożyć
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować 5 minut.
Zmiksować z 1 ząbkiem czosnku
Posiekać nieco mięty i bazylii
Wymiesza z resztą odłożoną ciecierzyca i skórką, wsypać posiekane zioła
wcisnąć sok z cytryny (ilość dowolna, u mnie sporo)
2 puszki ciecierzycy odsączyć, opłukać. Odłożyć kilka łyżek ..
Resztę ciecierzycy wrzucić do garnka, wlać 200 ml wywaru (mięsny, warzywny, wsio ryba)
zetrzeć skórkę z 1 cytryny, połowę wrzucić do garnka, połowę odłożyć
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować 5 minut.
Zmiksować z 1 ząbkiem czosnku
Posiekać nieco mięty i bazylii
Wymiesza z resztą odłożoną ciecierzyca i skórką, wsypać posiekane zioła
wcisnąć sok z cytryny (ilość dowolna, u mnie sporo)
