agu @ 10 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301125Pyszne! Zrobiłam dzisiaj na obiad. Tylko troszkę zmieniłam. Puszka tuńczyka, pół słoika oliwek pokrojonych w paski, cebula i czosnek posmażony, puszka pomidorów. Do tego spaghetti razowe. Pełen brzuch!Agu, to z oryginalnego przepisu tylko tuńczyk został. Podobny sos jest w którejś z książek Jamiego O. Tuńczyk + pomidory + chili + cynamon.![]()
joannas @ 14 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1343069To jeden z moich ulubionych makaronów. Koniecznie z natkąNatka zamiast bazylii, czy oprócz?
poserbaby @ 22 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413576Czy to mocno kwaśne jest?
Hmmm, to zależy ile wciśniesz cytryny. Ja lubię takie trochę kwaśne.
joannas @ 4 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526849U mnie ten makaron często bywa na obiad, bo wszyscy go lubią i mało roboty. Dodaję jednak dużo natki i płatki chili, niekoniecznie czosnek.Musze kiedyś spróbować z natką.
CYTATYrsa, a ten sos tuńczykowy Jamiego, z pomidorami i cynamonem gdzieś tutaj jest?Nie znalazłam, chyba nie ma. Wpisać?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.