- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Jest pesto szpinakowe z serem pleśniowym to może ja zaprezentuje swój makaron z pesto szpinakowym i fetą
bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu, jak to pesto i pasta
U mnie z makaronem spighe
Pesto szpinakowe i fetą + makaron
2 porcje
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać szpinak i dusić, aż się rozmrozi. Dodać po szczypcie gałki, soli (odrobinkę, bo feta jest słona) i pieprzu.
Do miksera wrzucić szpinak, część fety i uprażone orzechy (część). Zmiksować. Dodać łyżkę oliwy i łyżkę wody z gotowania makaronu. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku i wymieszać z makaronem. Makaron przełożyć do miseczek i posypać pozostałą pokruszoną fetą i orzechami.

bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu, jak to pesto i pasta
U mnie z makaronem spighe
Pesto szpinakowe i fetą + makaron
2 porcje
- makaron spighe (lub inny) – 150 g
- szpinak – u mnie mrożony 150 g
- uprażone orzechy włoskie -garść
- ząbek czosnku lub dwa
- mała cebulka
- oliwa
- woda z gotowania makaronu
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- feta
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać szpinak i dusić, aż się rozmrozi. Dodać po szczypcie gałki, soli (odrobinkę, bo feta jest słona) i pieprzu.
Do miksera wrzucić szpinak, część fety i uprażone orzechy (część). Zmiksować. Dodać łyżkę oliwy i łyżkę wody z gotowania makaronu. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku i wymieszać z makaronem. Makaron przełożyć do miseczek i posypać pozostałą pokruszoną fetą i orzechami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: