Siedmiokropka
Member
- Sty 9, 2008
- 5,224
- 1
- 0
Zapasteryzowałam 10 słoików tej papryki (z niecałych 5 kg). Zdecydowanie moje smaki, więc nie wiem, czy nie dorobię jeszcze.
hazo @ 7 Sep 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1587796Jak najbardziej. Ja niedawno otworzyłam słoik z ubiegłego roku. A może nawet z 2013 roku. Była bardzo dobra.
A dlaczego pytasz?Kiedyś rodzice zrobili paprykę z dodatkiem czosnku i niestety kiedy otworzyłam po kilku miesiącach zawartość wystrzeliła na całą kuchnię. Z drugiej strony, może oni dali tego czosnku za dużo, bo my w domu lubimy paprykę mocno czosnkową.
Dlatego się zastanawiam, jak bardzo jest trwała taka papryka bez octu, tym bardziej, że w kilku miejscach w internecie przeczytałam, że w oleju się nie da. Dziękuję za odpowiedź, w takim razie na pewno zrobię, bo uwielbiam pieczoną paprykę![]()
agafka @ 18 Sep 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1589277Dlatego się zastanawiam, jak bardzo jest trwała taka papryka bez octu, tym bardziej, że w kilku miejscach w internecie przeczytałam, że w oleju się nie da.Agafko, wg mnie w tym przepisie za ocet "robi" cytryna. Jest tutaj w sporej ilości i paprykę w słoikach zalewa się mieszaniną cytrynowej marynaty i oliwy/oleju. Ja zalewam przecedzoną marynatą i bezzapachowym olejem z małym dodatkiem oliwy.
Buka @ 21 Aug 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1665286Skleroza nie boli, przeciez jakąś eksperymentalną ilość tej papryki kiedyś robiłam, mam dowód, bo w zapisanym przepisie wpisałam swoje uwagi, tylko, że w ogóle nie pamiętam tego smaku.![]()
Edit: się marynuje.
Jak dla mnie, pyszna, lekko chrupka i aromatycza. Jutro będę robić.
Edit: tzn, nie paciaja![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.