Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
adrijah @ 21 Jun 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=866670Umyśliłam je sobie dzisiaj i już na zakupy trochę za późno, a tu się okazuje, że majonezu mam najwyżej łyżeczkę w słoiku. Myślicie, że jak wymieszam z jogurtem naturalnym i ketchupem to będzie ok?
kermidt @ 22 Jun 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=866904Moze byc nawet lepsze
icon_wink.gif

Jesli jogurt jest kwaskowy mozesz dodac troche oliwy.
zapomniałam napisać potem.. było okropne. zostaję przy majonezie i ketchupie. ew wypróbuję majonez + curry jak Evalill

futro76

Member
Lip 27, 2009
200
0
0
robiłam juz tak; udka , karkówke, piersi i za kazdym razem pychotka. teraz dodaje jeszcze mrozonke np wiosenną do tego tak jakby przykrywam tym mieso w marynacie i dopiero zaś daje tartą bułkę.

alexandra

Member
Mar 4, 2007
128
0
0
ja robilam piersi kurczaka wg tego przepisu już 2 razy, a raz na imprezę dla gości i wszyscy zachwalali! mięsko wyszło pyszne i super sosik się zrobił
icon_smile.gif

dziękuję za fajny przepis
icon_mrgreen.gif

Hobbitka

Member
Lut 21, 2010
2
0
0
Przepis znalazłam zupełnie przez przypadek, szukając pomysłu na udka. I trafiłam w dziesiątkę
icon_smile.gif
wyszły fantastycznie!!!
lecker.gif

Majonezu została tylko łyżka, ale dałam więcej ketchupu / włoskiego z kamisa-fajny smak/ i wcisnęłam 2 ząbki czosnku. Niestety, smakowity sosik nadawał się raczej do zdrapywania niż smarowania czy polewania, bo zbyt długo piekło się bez przykrycia. Następnym razem będzie lepiej
icon_smile.gif

kasta79

Member
Sty 29, 2009
74
0
0
Zrobiłam i wielkie
anbetung.gif
za przepis wyszło wszystko przepyszne
daumen.gif
mięsko było soczyste i mięciutkie :>mniam

i zdjęcie ;)

Załączniki

• Obraz_010_modified.jpg
    Obraz_010_modified.jpg
    124.2 KB · Wyświetleń: 1

bib_i

Member
Maj 7, 2010
12
0
0
Dzień dobry wszystkim
wink.gif
Jestem tu nowa:)mam zamiar zrobić te udka ale w zamrażarce mam jeszcze ponad kilogram karkówki i w związku z tym mam pytanie do futro76-możesz napisać jak dokładnie robisz tą karkówkę?ile pieczesz itp.pozdrawiam wszystkich!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
przybieralam sie do nich od dawna, z jednej czesci zdjelam skore (dla siebie) dla meza zostawilam ze skora i ten bez skory smakowal o wiele lepiej, ze skora byl strasznie mokry az za bardzo a ten bez -REWELACJA, Beato
anbetung.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Dziś zrobiłam troszkę inaczej tego kuraka,
na dno położyłam ćwiartki niewielkich ziemniaczków obgotowane przez 5 minut,
dodałam do nich odrobinę oliwy, oprószyłam majerankiem i czosnkiem, na ziemniaki położyłam udka i dalej postępowałam wg. przepisu.
Bałam się, że ziemniaki wchłoną sos ale się pomyliłam, przypiekły się delikatnie i pływały w pysznym sosiku
lecker.gif

ebobebo

Member
Sty 19, 2011
1
0
0
jak by ktoś miał ochotę na chrupiącą skórkę to polecam kurczaka pieczonego na piwie
ccyb.gif
ccyb.gif
ccyb.gif
zasada jest prosta.Kurczaka czyścimy,myjemy,nacieramy solą i pieprzem (można dorzucić jakieś zioła,co kto lubi)ja nacieram często czerwonym delikatem.Odlewamy pół puszki,lub butelki piwa (ja tą połowę wypijam
icon_lol.gif
) na resztę piwa w puszce lub butelce poprostu nasadzamy kurczaka,pakujemy go do piekarnika i niech tam siedzi.PYSZOTA,POLECAM

LeNinka

Member
Sie 14, 2005
944
0
0
Zrobiłam dziś, tylko z piersiami kurczęcymi. Bardzo wszystkim smakowało!
Będę powtarzać, na pewno!
lecker.gif

Ewenny

Member
Sty 3, 2010
420
0
16
nie miałam natchnienia na dzisiejszy obiad a lodówce dwie podwójne piersi kurczaka
dontknow.gif

zrobiłam piersi w majonezowo-ketchupowej w polewie
wyszły mi mięciutkie i soczyste
wszystkim smakowało
szybko zrobiłam je w mikrofalówce
mniam.gif

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
./.

Udka wyszly wspaniale, ja obieram jednak je ze skory i nie posypuje bulka.
Latwe i smaczne danie.
Polecam i dziekuje za przepis
icon_smile.gif

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
2,322
906
113
Super przepis na szybki i smaczny obiad! Dzieki, u nas to danko gosci czesto na stole i najwazniejsze, ze moj niejadek tez zajada ze smakiem.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Dawno nie robiłam i zapomniałam jakie to danie jest przepyszne, dzisiaj zjadłam podwójna porcję
lecker.gif

robiłam z udek, z tego czegoś powyżej nóżki
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy