Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ja kostek i veget tez nie uzywam i gotuje od podstaw, ale czasami na skrot pojsc trzeba, bo inaczej sie nie da.
zahnlos.gif

Gladys

Member
Maj 13, 2009
5
0
0
kermidt @ 12 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=854902To prawda, gotowcowanie jest odpowiednia nazwa. Ale nie kazdego stac na prawdziwe gotowanie i przygotowanie wszystkiego od A do Z chociazby czasowo. Tylko czy ladniej i latwiej nie zagladac co ktos inny ma na talerzu?
Witam,
Ale fajne forum
icon_smile.gif

W statystykach blogu zauważyłam, że wywołałam niewielką dyskusję ;)

Jedna rzecz - autorka nie zapraszała mnie na obiad do siebie do domu (gdzie bym zjadła, pochwaliła i na pewno nie obsmarowywała w internecie, albowiem grzeczność tak), a umieściła przepis na ogólnodostępnym fotoblogu kulinarnym, przepis wpadł mi w oko i odniosłam się do niego. Tak więc proszę mi nie imputować zaglądania ludziom w talerze ;p
Pozdrawiam wszystkich
icon_smile.gif

Gladys_g

fizjo83

Member
Lut 15, 2008
64
0
0
A ja mam pytanko.Kuszą mnie te udka.Uwielbiam majonez i ketchup.CZy można zrobić tak piersi kurzęce?I czy bardzo czuć ten majonez?Bo mąż nie znosi-ale np.w sosie czosnkowym nie czuje:)

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
fizjo83 @ 13 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=855203A ja mam pytanko.Kuszą mnie te udka.Uwielbiam majonez i ketchup.CZy można zrobić tak piersi kurzęce?I czy bardzo czuć ten majonez?
Można - stronę wcześniej autorka o tym pisała.
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=779743
Ja osobiście majonezu w nasmarowanym nim mięsie do pieczenia nie czuję. On się rozpływa i nie smakuje jak "żywy" majonez.

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
Umyśliłam je sobie dzisiaj i już na zakupy trochę za późno, a tu się okazuje, że majonezu mam najwyżej łyżeczkę w słoiku. Myślicie, że jak wymieszam z jogurtem naturalnym i ketchupem to będzie ok?

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Moze byc nawet lepsze
icon_wink.gif

Jesli jogurt jest kwaskowy mozesz dodac troche oliwy.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Dziś zrobiłam cycki
lecker.gif

piekłam w takim czasie jaki Beatka podała, ale myślę, że krócej by wystarczyło
możecie podpowiedzieć jak długo je trzymać w piekarniku?

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłam z piersi, piekłam bez przykrycia, do zrumienienia sosu. Bardzo szybkie danie, dobre zwłaszcza w sytuacjach awaryjnych, kiedy chcemy mieć gotowy obiad w 20 minut
icon_smile.gif
do tego zrobiłam sałatkę z rukoli z miodowym dressingiem.

keczu_majo.JPG

Załączniki

• keczu_majo.JPG
    keczu_majo.JPG
    105.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

valvula

Member
Sie 14, 2008
30
0
0
Inny i ciekawy sposób na kurczaka, ale ubolewałam nad tym, że skórka mi się nie przypiekła i nie była chrupiąca. Dodałam trochę cebuli
icon_smile.gif

DSCF2722ok.jpg

Załączniki

• DSCF2722ok.jpg
    DSCF2722ok.jpg
    42.2 KB · Wyświetleń: 1

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,954
2,883
113
Wykonałam, przyprawiłam prawie dobrze - mogłam dać nieco więcej przypraw, wytworzyło się dużo sosu (czy tak ma być), skórka nie wyszła chrupiąca ale to może dlatego, że udka były duże i trochę zachodziły na siebie. Ogólne wrażenie smakowe na 4 +.
Muszę ten przepis jeszcze raz przetestować.

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Zawsze robiłam tylko w majonezie i curry. Wczoraj zrobiłam z ketchupem i drobno pokrojoną cebulką. Bez bułki. Mężowi bardzo smakowało, zwłaszcza dodatek cebulki. Chwalił, że mięsko soczyste.
icon_smile.gif
Ja nie jadłam, bo miałam jedno udko do szybkiego zutylizowania.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy