Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
Troche głupie pytanko ale zawsze... Czy jak robicie piersi w takim sosiku to tez robicie w naczyniu zaroodpornym w piekarniku, czy jakos inaczej?? A jesli tsk to ile czasu pieczecie?? Pozdrawiam ;)
 

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
Zrobilam wczoraj i spiesze donieść ze wszyscy byli wniebowzieci pysznym kurczaczkiem <lol> cudowny byl , jeszcze z pyszna surowka i mlodymi ziemniaczkami Napewno jeszcze wiele razy powtorze ;)
Pozdrawiam ;)
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
a ja chyba za malo sosu zrobilam i moi krecili nosem... powiem im ze cos innego robie i powturze i musi im smakowac bo ja uwielbiam polaczenie kechupu i majonezu :oops: :mrgreen:
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Zrobiłam wczoraj na obiadek i już wiem że będę powtarzać bo jest pyszniutkie i bardzo nam smakowało
Podlewałam kilka razy tłuszczykiem. Bułka nie spłynęła a była fajnie chrupiąca.
No i wielka zaleta że takie danie samo się właściwie robi ;)

polecam
icon_smile.gif
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
chyba jutro zrobie takie cyce na obiad- tak kusicie...
można upiec w brytwance? aby była chrupiaca skorka trzeba piec 30min podprzykryciem a poźniej 20 min bez przykrywki? polewać wytwożonym sosikiem? jakie jeszcze dacie mi rady? lepiej jest uzyc opcji grilla w piekarniku? kurcze ale ja nie kurczakowa jestem... :oops: 8)
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Nie podlewać sosem absolutnie, grila nie włączaj, bo sie spoli i jak w przepisie najpierw z przykrywą potem bez
icon_smile.gif
nie majstrować i nie manewrować w nim, sam sie piecze i to jest ten luksus, że nie trzeba przewracać i grzebulać w naczyniu :lol:
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
kasha ide robić i bede się trzymac twoich rad, nawet mi się podobają bo nie trzeba się wysilać.. ;)
napisze jak wyszły!
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

jolcia

Member
Kwi 14, 2005
78
0
0
Pyszne.Szkoda,że wcześniej nie przeczytałam całego wątku,bo zarazem zrobiłabym polecaną surówkę.
 

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Zrobiłam
icon_smile.gif
Rzeczywiście robi się praktycznie samo. Wcinaliśmy aż nam się uszy trzęsły. Do kompletu była dwudniowa surówka ze słoika
icon_smile.gif
Wchodzi na stałe do naszego menu
icon_smile.gif
 

yoanka

Member
Maj 14, 2006
1,077
0
0
Dzisiaj robiłam. Mniam mniam
lecker.gif
Bardzo wszystkim smakowało.
Przy okazji moi rodzice degustowali. Dziwili się że kurczak na obiad bo nie lubię babrać się w mięsie, ale z tym przepisem przecież nie trzeba się babrać i dlatego bardzo mi się podoba
daumen.gif
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
nie lubie przykrywac, odkrywac... ale coz na te padlo
icon_wink.gif


skorka chrupiaca zawsze wskazana
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
cry_1.gif
cos zle zrobilam

mieso wychodzi bardzo dobre. Miekkie, soczyste i smaczne razem z tym sosem, ale mi zalezy na skorupce, a sorupki nic a nic.
Dluzej raczej bym piec nie mogla, bo bulka byla juz dosc ciemna. Moze powinnam polewac?? A moze za grubo bulki? Ile powinno jej byc? Poradzcie cos, bo chcialabym powtarzac.

Jutro dam co mam z ryzem, bo sosu jest naprawde duzo (maz sie dopominal o probowanie, bo dla niego w kazdym daniu miesnym najwazniejszy jest sos
icon_lol.gif
)

I jeszcze jakby ktos dal zdjecie. Beaty nie dziala.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ja dziś robię te udka, to może na nowo zdjęcie wstawię, ale coś mi aparat nie działa, a właściwie baterie, no nic zobaczymy. A jeśli chodzi o to przykrywanie i odkrywanie podczas pieczenia, to zostawiam to do przetestowania przez każdego, ja dziś spróbuję bez przykrywania upiec, powinno być bardziej chrupiące. Bułki sypię tak troszkę, tak aby przykryła cienką warstwą udko.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy