okruszek13 @ 19 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490565Przymierzam sie![]()
Mam powidla wlasnej roboty ale takie rzadsze nam wyszly niz sklepowe. I sa wyczuwalne skorki od sliwek.
1. Czy dac wiecej maki?
2. Zmiksowac powidla czy zostawic takie jakie sa?Ja miałam domowe takie bardzo rzadkie i dałam nawet więcej niż szklankę, bo 2 słoiki 200 ml i też wyszło ciasto ok - było trochę rzadsze niż zwykle, mikser się nawet cieszyłbo miał łatwiej.
Ciasto po upieczeniu obre jak zwykle![]()
okruszek13 @ 20 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490675Dzieki za odpowiedzi![]()
A kiedy go zrobic zeby byl najlepszy? Dzis? W poniedzialek? Raz tylko pieklam piernik ale zakalec mi wyszedl. Tym razem chcialabym zeby ciasto sie udalo.ja nie poradzę, u nas się piernik piecze i zjada przed świętami![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.