pychotka12
Member
- Mar 4, 2014
- 395
- 0
- 0
Joanna @ 27 Nov 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1628386Ponieważ w tamtym roku wyszły mi z tego ciasta obłędne krajanki, w tym też je nastawiłam. Jak zwykle z 1 szklanki cukru (trzcinowego), smalcu z masłem, oraz mąki orkiszowej (75%) i żytniej (25%).ja tez go używam na krajanki , ta Bajaderki z tym ciastem wymiata![]()
Tez daję mniej cukru i ciemny jak Joanna , zamiast mleka piwo ciemne i mąki jak Joanna orkiszowa i żytnią tyle że po 50% każdej i mogą być jasne jak i pełnoziarniste, obie wersje super , nawet ta razowa jakby lepsza bo piernik jak postoi to te otręby jakoś się rozpuszczają i bardziej piernikowy taki pełnoziarnisty![]()
a i u mnie samo masło jako tłuszcz
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.