PIERNIKOWE WARIACJE NORWESKIE

viki-nka

Member
Wrz 5, 2010
150
0
0
Baaaaaaaaardzo Ci dziękuję Joanno, o małego słonia nie kupiłabym tamtej melasy, ufff, pierniczki uratowane
icon_smile.gif
.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,206
1,715
113
Joanna @ 4 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1044914Nie, melasa się nie nadaje. Za aromatyczna i za gęsta.
Joanno, odpowiedzialas na haslo "melasa"!

To co jest podpiete do linka to nie jest melasa z cukru trzcinowego, baaardzo gesta i aromatyczna, tylko syrop buraczany. Nieco bardziej gesty niz golden syrup i ciemniejszy, ale aromat nie powala. W smaku ma cien goryczki.
Kupuje dokladnie to zamiast golden syrup od paru lat i uzywam do wszystkich wypiekow, w tym do chlebow rosyjskich ktore w oryginale maja dodatek patoki.
Od razu dodam, ze cena jest zywcem przelozona z niemieckich sklepow, ostatnio w Edece placilam 1,09 € za opakowanie.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
vidarko, slicznie dziekuje za pomoc
cvety.gif

ciasto jest fantastycznie plastyczne, nic sie nie rwie, bardzo latwe w obrobce,
produkcja trwa
icon_smile.gif

niestety nie jestem taka zdolna jak ty, ale i tak mam nadzieje uzbierac cos na szczytny cel
icon_smile.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
vidarko
bussi.gif


kawalek dzisiejszej produkcji
icon_smile.gif


ciacha_010.jpg

 

Załączniki

  • ciacha_010.jpg
    ciacha_010.jpg
    422 KB · Wyświetleń: 0

viki-nka

Member
Wrz 5, 2010
150
0
0
Ło matulu, jakie śliczne
anbetung.gif
, moje nie będą tak pięknie udekorowane - antytalent dekoracyjny jestem, ale najważniejsze, żeby smakowały
icon_smile.gif
.
Mexikanko gratki za te śliczności
icon_smile.gif
.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
jenyyy, dziewczyny dzieki
bussi.gif

a ja sie dzisiaj dzieci pytalam czy to aby nie wstyd dawac te seca do sprzedazy, tyle niedociagniec
icon_redface.gif

bo to ja viki jestem antytalent, jak ogladalam zdjecia vidarki, to myslalam, ze spoko a tu zagwozdka, wcale nie tak latwo
dontknow.gif
 

viki-nka

Member
Wrz 5, 2010
150
0
0
Jak zrobię swoje i wstawię, to dopiero zobaczysz co znaczy beztalencie
icon_smile.gif
, a wszystkim dziewczynom z forum zazdraszczam tak pięknych pierników i zdolnych rączek
icon_smile.gif
.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
wlasnie zarobilam ciasto
icon_smile.gif

wymyslilam sobie, ze stroiki adwentowe beda w tym roku "spierniczone" ;)
 

viki-nka

Member
Wrz 5, 2010
150
0
0
Czy cukier brązowy to inaczej cukier trzcinowy - demerara? Robiłam speculaas z tym cukrem i cała porcja cista poszła do śmieci, cukier nie chciał się w żaden sposób rozpuścić
icon_frown.gif
, teraz boję się przepisów z tym cukrem.
 

viki-nka

Member
Wrz 5, 2010
150
0
0
Dzieki Ker
icon_smile.gif
.
Teraz wszystko jasne
icon_smile.gif
, oczywiście w sklepie był drobniutki, ale mnie zawsze do czego innego ciągnie ;). Oprócz demerary kupiłam muscovado, może ten sie nada?
icon_biggrin.gif
, a jeśli nie, to zaś na zakupy muszę jechać
icon_biggrin.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy