- Gru 15, 2004
- 6,771
- 0
- 0
350g twarogu
2 jaja
200g mąki
1/2 łyzeczki soli
Odcedzic ser na sitku i wylac serwatkę. Przetrzec przez stko i utrzec na gładką masę. Oddzielic 2 żółtka i dodac do twarogu. Ubić pianę z bialek na półsztywno i dodac do masy na koniec dodajemy 200g maki i sól. Wyrabiamy ciasto i wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Ksztatujemy gruby plaski walek i kroimi skośne pierożki. Gotujemy jak koptyka.
2 jaja
200g mąki
1/2 łyzeczki soli
Odcedzic ser na sitku i wylac serwatkę. Przetrzec przez stko i utrzec na gładką masę. Oddzielic 2 żółtka i dodac do twarogu. Ubić pianę z bialek na półsztywno i dodac do masy na koniec dodajemy 200g maki i sól. Wyrabiamy ciasto i wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Ksztatujemy gruby plaski walek i kroimi skośne pierożki. Gotujemy jak koptyka.