Pierś z indyka*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
owieczka @ 11 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=986768Zdjęcie MałoMiłowej
rofl.gif




Pesto rosso!
icon_eek.gif
właśnie pomyślałam, ze z pesto verde to by było dopiero coś!

Co do pieczarek - to może by dodać takie podduszone? one na pewno dały by wyraźny smak.
Jeszcze raz powiem, że ogromnie się cieszę
wink.gif
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Efekt, który dają pieczarki jest bardzo smakowity!
A smak to pewnie dałyby suszone grzyby. Musze wypróbować
icon_smile.gif

 

owieczka

Active member
Wrz 17, 2004
1,444
25
48
Znowu zrobilam
icon_mrgreen.gif


Tym razem z dodatkiem pesto rosso.

Nie ma zdjecia bo wedlina przez ten wlasnie dodatek rozpadla sie w drobny mak i nie ma mozliwosci pokrojenia jej w plasterki. Chodzi chyba o tluszcz zawarty w pesto- nie związało choc smak bardzo dobry.


Zwazylam tez w koncu 17 gramow peklosoli bo stale za slona mi byla wedlina- te 17 gramow to moje 2 lyzeczki na calosc- stad to przesolenie, teraz w smaku przy 2 lyzeczkach jest idealna.
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Właśnie się studzi. Bardzo lubię tę wędlinę
icon_smile.gif

Zdjęcie ostatniego kawałka zrobionej poprzednio:

IMG_7945.jpg
 

Załączniki

  • IMG_7945.jpg
    IMG_7945.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 1

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Bardzo ładna
icon_smile.gif
Naprawdę się cieszę, że Ci przypadła do gustu
bussi.gif


(spróbuj koniecznie tego baleronu Beatki!
icon_smile.gif
)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Zrobiłam ponownie, tym razem jednak mniej mi się udało
icon_sad.gif
. Jakoś nieszczelnie zawiązałam worek i wysączył się sok, nie ma więc galaretki, która scala i wędlina troszkę się kruszy. Poza tym wrzuciłam sporo zielonego pieprzu z zalewy. Chyba zbyt dużo, bo jego smak zdominował mięso. Następnym razem zrobię bez udziwnień, bo zdecydowanie lepsze.
 

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Wędlina pycha. Właśnie pałaszuję w pracy świeżą bułeczkę sezamkową z własnie tą wędliną i zapach unosi się na całe biuro
icon_biggrin.gif
Poczęstowałam koleżankę a ta od pierwszego kęsa zażyczyła sobie przepis
icon_smile.gif
Bardzo dziękuję za przepis i jestem pewna, że baaaardzo często będę do niego wracać
anbetung.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Jaxja, szkoda, że tym razem sok wyciekł.

Kręciołku, mam nadzieję, że się udało
icon_redface.gif



Vanilko, strasznie się cieszę, że Ci smakuje
icon_biggrin.gif

 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Oooo, bardzo ładna, Kręciołku
daumen.gif

Szkoda, że nie ma galaretki, ale może następnym razem się uda ją zatrzymac.
Fakt niestety, że trzeba rękaw zawiązać bardzo ścisło - najlepiej zrobić wiązanie u góry, jak to widać na moim zdjęciu, żeby miejsce wiązania nie znajdowało się w dole garnka, tylko ciut nad wodą.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Pewnie! Najważniejsze, że smaczne wyszło
icon_smile.gif
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
pekluję mięso- jutro będzie gotowanie. MałaMi ile wody ? cała wędlina ma być przykryta? czy do połowy?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Cała przykryta, tylko te wiązania z folii powinny wystawać, te "uszy"
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
tylko ja dodam świeży czosnek, nie mam granulowanego. i nie mam zamiaru kupować, bo uważam,że najwiecej czosnku jest w czosnku ;) mam nadzieje ,ze to nie popsuje smaku
icon_smile.gif