Paulinka @ 17 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=522965A ja zrobiłam na kefirze i wyszło mi jasne, bielutkie, ale z kolei lekko zakalcowate![]()
coś nie mam szczęścia do tego ciasta, niemniej jednak jest pyszne i nie poddam się tak łatwozbliża się sezon wiśniowy, spróbuję wreszcie w wersji stuprocentowo zgodnej z przepisem![]()
Paulinko ja też zrobiłam na kefirze i było jaśniutkie, ale zakalca to na pewno w nim nie było. Może ten kafir to jakiś taki nie bardzo był. Próbuj dalej na pewno Ci się uda![]()
Tobatka @ 20 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=525195A co do zakalca, to mój mąż ma do mnie odwieczne pretensje, że nie chcę mu takowego zrobić.. No co ja mogę, że mi nie wychodzą?![]()
karola91 @ 20 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=524850W smaku to owszem, bardzo dobre jest, ale nie rewelacyjne...po tych komentarzach liczylam na cos wiecej.Nie wiem na jaką rewelację można było liczyć, patrząc na składniki tego ciasta.Przecież to zwykły, codzienny placek z owocami i kruszonką - bardzo dobry, ale przecież najzupełniej zwyczajny...
Taki, jaki można wykonać w pięć minut z prostych i ogólnie dostępnych składników zarówno na domowy podwieczorek, jak i dla niespodziewanych gości. I właśnie za tę smakowitą prostotę zasługuje wg mnie na entuzjastyczne opinie.![]()
![]()
Piekłam go ponownie kilka dni temu. Każda poczęstowana nim osoba zażyczyła sobie przepisu..![]()
Chyba to wystarczy za komentarz...![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.