Placek na maślance

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Znowu robiłam - ze śliwkami i jabłkami - mniaaaaam
icon_biggrin.gif

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
moje z agrestem
jeszcze tak pyszne mi nie wyszło
TOBATKO
anbetung.gif

IMG_9882_1.JPG
IMG_9883_1.JPG

BEZ KRUSZONKI

Załączniki

• IMG_9882_1.JPG
    IMG_9882_1.JPG
    153.9 KB · Wyświetleń: 2
  • IMG_9883_1.JPG
    IMG_9883_1.JPG
    140.4 KB · Wyświetleń: 2

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Z agrestem napewno wspaniały!
Ja zrobiłam znów
ugly_08.gif
icon_lol.gif
tym razem z gruszkami (przez was
icon_razz.gif
) i śliwkami.
Jednak co kwaskowy owoc to kwaskowy - gruszka owszem pyszna - ale troszkę bez wyrazu, mdła, na szczęście nie zrobiłam z samymi jak na początku zamierzałam - śliwki uratowały sytuację i był jak zwykle pyszny
icon_smile.gif

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Zrobiłam tym razem z jagodami i malinami . Po przelaniu maślanki do szklanki okazało się ze jest jej o połowę za mało .... więc dolałam pół szklanki kremówki,i dałam ze to 36% tylko 1/4 szklanki oleju. Wyszło super , takie delikatne! Polecam.

Brandy

Member
Lip 22, 2007
7
0
0
I ja dołączam do grona zachwyconych Twoim ciastem, Tobatko! Jest po prostu świetne! Zrobiłam jedno w sobotę (ze śliwkami i waniliową kruszonką) a w niedzielę rano musiałam piec kolejne- znika w zastraszającym tempie. Zapach roznosił się nie tylko w całym domu, ale i ogrodzie!!!
WIELKIE DZIĘKI!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
W jednej z kiązek Pruszyńskiego z przepisami zamiast maślanki jest dana smietana.Zawsze to wyjście gdy ktoś nie ma maślanki a zachce się ciasta.

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Wreszcie się udało !
icon_mrgreen.gif

Totalnie olałam mikser, wymieszałam wszystko łapą i to metodą muffinkową, bo te ciasto takie muffinkowe się wydawało
icon_razz.gif

Jak się człowiek nie przykłada do ciasta to wtedy wychodzi
icon_razz.gif
Co za wrodzona wredowatość ciasta
rofl.gif

Za trzecim razem wreszcie mi wyszło to cholerstwo takie jakie ma być - mięciutkie, wyrośnięte, puszyste, lekko wilgotne no !
Śliwki węgierki (zero soku
icon_eek.gif
), jabłka w kostkę, cukier cynamonowy, bez kruszonki, bo tata zawsze marudzi że zęby połamie i git.
Teraz to jestem szczęśliwa.

icon_lol.gif

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Jejku, naprawdę jestem szczęsliwa, że udało mi się wklepac tutaj coś, co tyle osób zachwyciło, a co jest takie w sumie genialnie banalne i proste
icon_smile.gif

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Tobatka @ 28 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=570410Jejku, naprawdę jestem szczęsliwa, że udało mi się wklepac tutaj coś, co tyle osób zachwyciło, a co jest takie w sumie genialnie banalne i proste
icon_smile.gif
Tobatko, chcialabym tylko dodac, ze z tego ciasta wychodza znakomite muffinki
lecker.gif
Juz 3 razy je robilam. Z polowy porcji jest na dokladnie 6 muffinkow, czyli tyle zeby zjesc i sie nie przejesc
mniam.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy