Placek na maślance

osulka

Member
Sie 9, 2007
4,004
0
0
Lud_ @ 5 Aug 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=880993Piekę właśnie, część z morelami a część ze śliwkami, i kręćka dostaję, chcę już to ciasto!
cheers.gif
Lud chyba padne, ja własnie przed 10 minutami wyciagnęłam swoje z mixem morelowo- śliwkowym i kruszonką
icon_smile.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
no prosze, a ja wlasnie ide piec dwie blachy ze sliwkami
icon_mrgreen.gif
na zyczenie dzieci, ktore wakacjuja w lesie nad jeziorem
icon_biggrin.gif
 

agu

Member
Lip 3, 2008
1,024
0
36
anbetung.gif
Dzięki za przepis. Szybko się go robi a efekt pyszny. Robiłam go z brzoskwiniami.
 

aurinko19

Member
Lip 14, 2009
57
0
0
dziś taki popełniam tylko,że bez oleju a z margaryną i dodałam jeszcze waniliowy budyń do ciasta. Najprawdopodobniej będzie z brzoskwiniami
fiesgrins.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
W sobote wieczorem piekłam. Się juz rozeszła cała blacha z węgierkami
wink.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Też na sobotę piekłam z borówkami amerykańskimi, porzeczkami czerwonym i malinami, bardzo pyszna wersja
fiesgrins.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,927
6,344
113
A u mnie właśnie siedzi w piecu wersja z nektarynkami, leśnymi jeżynami i bajaderkową kruszonką.
mniam.gif

Maślankowe rulez!
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Pexenia

Member
Sie 21, 2009
1
0
1
HEJ mam pytanko, czy maślanka z mlekowity albo może z mlekpolu będzie dobra? i czy maślanka ma mieć temp. pokojową, czy może byc wyciągnięta prosto z lodówy?? pozdrawiam cinki
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
Nie wyszło mi
cry_1.gif
już tyle razy je piekłam, było moim pewnikiem, a tu wczoraj zonk. Pierwszy raz chciałam je upiec w keksówce. Nie mam pojęcia czy to wina formy, w każdym bądź razie sypnęłam wiśniami i kruszonką i chyba ze 2h piekłam, bo cały czas masa była płynna. Niewiele urosło, a jak wyłączyłam piekarnik od razu opadło. Dookoła się spaliło, a w środku ma konsystencję zimnego budyniu
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
adrijah, to ciasto nie udalo mi sie pare razy (mnostwo razy sie udawalo) gdy...za bardzo mi zalezalo i za bardzo sie staralam ;)

IMG_4836.jpg

tym razem w postaci mufinek w trzech odslonach
bialej,
kakaowej
i kakaowej z porzeczkami,
dzieki za pomysl

IMG_4876.jpg
 

Załączniki

  • IMG_4836.jpg
    IMG_4836.jpg
    55.7 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_4876.jpg
    IMG_4876.jpg
    46.5 KB · Wyświetleń: 1

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
fizjo83 @ 14 Apr 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=965931Mam pytanie. Czy to ciasto bez owocow i kruszonki nadawaloby sie do przelozenia kremem budyniowym??
Raczej ciężko przeciąć to ciasto, ja właśnie zrobiłam z budyniem,
na ciasto budyń, a na budyń kruszonka
lecker.gif

na budyńku jeszcze porobiłam kopczyki z marmolady

często piekę to ciasto bo pyszne, bardzo szybko się je robi, zawsze wychodzi i jest rozdrapywane przez łakomczuchy jeszcze gorące.

Mam trochę doła więc na noc będzie czym się uspokoić i zapchać na słodko
fiesgrins.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
bietka @ 17 Apr 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=966862Na surowe ciasto dałaś budyń-ile szt i w jakiej ilości mleka?Jak walory smakowe wg.Ciebie?Ciasto zyskało?
Tak, na surowe, ale nie pokrywałam całej powierzchni w obawie o zakalec, lecz układałam kopczyki łyżeczką
budyń rozrobiłam w 400ml i kładłam ciepły - ciasto jest rewelacyjne, smak budyniu i marmolady miesza się z kruszonką i kwaśnym lukrem
icon_razz.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy