beata @ 15 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=728097Zrobiłam to ciasto w sobotę. Wyszlo pyszne.![]()
następnym razem musze tylko trochę dłuzej je trzymac w piekarniku,bo te 20 min to jednak było troche za mało.
Ale i tak znikło w baardzo szybkim tempie. Już dodałam do ulubionych!![]()
Hm ,mój stary piekarnik chyba rozgrzewa się ciut bardziej niż pokazuje i te 20 minut wystarcza
Ale może z tego co czytam być za mało na te nowsze piekarniki ,co to dobrze pokazują temperaturę![]()
mysz @ 16 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=728716zrobiłam dziś po raz pierwszy. pyszny, idealny, boski mniam![]()
![]()
![]()
bardzo się ciesze ,bo to moje ulubione letnie ciasto z wiśniami ,chociaż z wiśniami to ja lubię prawie wszystko![]()
mysz @ 17 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=728865nawet kroi się idealnie. i juz go prawie nie ma
juz nawet nie prawie. nie ma goooooooo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Margot @ 17 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=729257Oj ,nie wiem czemu zakalec-hm ,jak to mogło się stać .Magda ,ja nigdy nie miałam tej masy biszkoptowej płynnej ,nigdy i zawsze wg przepisu robięMargot, w następnym tygodniu spróbuję jeszcze raz upiec. No musi się udać, skoro Ty nie masz z nim żadnych problemów.![]()
Margot @ 18 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=729343bo ,ja tak myślę ,ze może czasami nam w tych garnkach i foremkach jakieś chochliki mieszają?!Ja też tak myślę! No to kto się zgłasza na ochotnika, żeby te klątwy i uroki "odczynić"?![]()
olcieek @ 30 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=733041piecze się![]()
![]()
w tym roku napiekłam tyle wiśniowych ciast ,ale i tak ten jest nadal najulubieńszy ( nomoże je jeszcze to z kruszonką migdałową )![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.