zunia @ 20 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=778004Ja do ciasta nie dodaję wcale cukru, tylko do piany i to niecałą szklankęTo tak jak ja!Na 3 szklanki mąki - 200 g masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 4 żółtka.![]()
Kakao nie dodaję. Na pierwszą warstwę ciasta kładę nieco kwaskowatego dżemu lub powideł i owoce - agrest, wiśnie, czereśnie itp. Posypuję je łyżką tartej bułki. Do piany oprócz cukru dodaję 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej i nieco soku z cytryny.
Krystyna9 @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872066Jak go zwał, tak go zwał, ale jest bardzo smaczny. Wieki całe nie robiłam, a Twój kawałek biorę dla siebie, bo bardzo apetycznie wyglą i na pewno także samo smakuje. I dobrze, że nie części z kakao. Też taki wolę.Zapraszam, załapiesz się na ostatni kawałek![]()
Lud_ @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872096Swoją drogą, kurczę, fajnie by było, gdyby Cinki mogły dzielić się wypiekami nie tylko wirtualnie, ale autentycznie. Codziennie nieprzyzwoicie pyszna uczta.
Podpisuję się pod tym obiema rękami.![]()
Lud_ @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872096Swoją drogą, kurczę, fajnie by było, gdyby Cinki mogły dzielić się wypiekami nie tylko wirtualnie, ale autentycznie. Codziennie nieprzyzwoicie pyszna uczta.
Też bym tak chciała!![]()
Maraa @ 12 Jul 2009 napisał:
Krystyna9 @ 9 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872113Podpisuję się pod tym obiema rękami.
Maraa @ 12 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873029Też bym tak chciała!
Margot @ 12 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873030ja też![]()
Maraafajnie ciebie widzieć
Lajf is brutal, to chyba pozostanie w sferze marzeńCześć Maraa!![]()
![]()
dea @ 14 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=932319robiłam wg przepisu Iwci. Rewelacyjne ciasto!!! Mąż dzisiaj zażądał powtórki, więc znowu siedzi w piekarniku. Dziękuję za szybki i prosty przepis. I mam pytanie do Was, doświadczonych w kuchni kobietek, czy pleśniak można zamrozić? Nic mu się nie stanie i nie straci nic ze swego smaku? Jeśli tak, jak długo moze sobie leżakować w zamrażarce?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.