olasz @ 22 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=779062JedlismyJuz nie ma.![]()
Robilam bez rodzynek, bo moi panowie "z" by nie zjedli. Dla mnie lepsze by bylo "z".
Tez ryz trzeba lekko uklepac, jak juz sie go do gara da, bo na gorze bedzie suchy - zorientowalam sie po chwili i uratowalam sytuacje.
Zastanawiam sie czym to jeszcze przyprawiaja w oryginale, oprocz soli i pieprzu, bo czegos mi brakowalo.
Ale powtorzymy na 100%, bo smaczne i nie trzeba stac przy tym dlugo
Dziekuje ze przepisolasz robilas w zwyklym garnku?
a co sie robi po ugotowaniu z ta glowka czosnku ? konsumuje , czy do usuniecia ?![]()
Ela83 @ 24 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=780164bede powtarzac - tylko jeszcze poszukam brakującej przyprawyMożna kupić kumin, czyli kmin rzymski produkcji bodajże firmy Kotanyi, tylko trzeba go sobie samemu zemleć.
Można też go szukać w sklepach orientalnych - po arabsku nazywa się kamun.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.