podudzia faszerowane+ instruktaż luzowania*

DOROTKA1

Member
Lis 5, 2008
153
0
0
BeataSz @ 28 Nov 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=781915Dasz radę NA PEWNO! to jest proste, bardzo proste.
Zrobiłam i jest pyszne, na pewno bede powtarzala ten przepis. A to luzowanie dzieki Twoim zdjeciom okazalo sie nie takie straszne
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ela83

Member
Lis 29, 2007
337
0
16
instruktaż luzowania bardzo mi pomógł, hmmmn a nawet bardziej, bo nauczyłam się wyciągać te kości szybko i bez problemu DZIĘKUJĘ!
powinnam napisać już wcześniej,że robiłamjuż kilka razy te podudzia,mąż zachwycony bo nie trzeba się bawić z oddzielaniem mięsa na talerzu,czego on serdecznie nie lubi.
Beatko mój Mążjest Ci wdzięczny
anbetung.gif
i ja również
icon_mrgreen.gif

Magda_

Member
Lip 3, 2008
31
0
0
Wszystko mam - dzisiaj robię, będzie pyszny obiadek (tak sądzę)

anbetung.gif
a instrukcja luzowania genialna
anbetung.gif
, teraz już nic mi nie straszne ;)
pozdrawiam

kasta79

Member
Sty 29, 2009
74
0
0
Witam
handclasp.gif
ponownie
zwinker2.gif
przepis godny polecenia wyszedł mi rewelacyjnie
daumen.gif
hihi zrobiłam bez panierki za to z sosem pieczarkowym dość gęstym i suróweczka z czerwonej kapuchy no poprostu PYCHOTKA
icon_exclaim.gif
dzięki za przepisek :

agu

Member
Lip 3, 2008
1,024
0
36
Dzięki za przepis
anbetung.gif
Zrobiłam i goście się zachwycali
icon_razz.gif
Te wyciąganie kości wymaga trochę pracy, ale jednak warto
icon_lol.gif
Polecam.

skidi

Member
Gru 18, 2008
2
0
0
To i ja się do pochwał dołączę. W życiu nie luzowałam kurczaka, bo wydawało mi się to technologią kosmiczną, a tu dzięki zdjęciom - dało radę!! Oczywiście luzowałam nie z tej strony co trzeba
dump.gif
, ale skoro ta mi się udało to z tej dobrej strony będzie jeszcze łatwiej ;)
Zaraz będę je smażyć i piec, może i sosu pieczarkowego dodam? Dam znać jak wyszło!

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
We Wloszech luzowania dokonuje rzeznik: na zyczenie oczywiscie. A przepis ciekawy.

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
315
0
0
Zrobiłam dzisiaj na obiad. Wyszły pyszne!- dziękuję za przepis ( i instrukcję luzowania
icon_mrgreen.gif
)

marzena_gabi

Member
Mar 17, 2008
1
0
0
yenulka @ 27 Sep 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=177089mam zamiar sie z tym zmierzyc <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->

Beata, jak robisz w sezamowej paneircie, to jest jajko-sezam czy jak? i to sie nie przypala jak sie przesmaza na patelni? znaczy ten sezam czy sie nie przypala?

i potem na dopiekanie jak wkladasz do piekarnika to jaka temperatura w przyblizeniu? ulozyc na blasze z piekarnika i podlac czyms czy tak na sucho? odwracac czy nie?

sorry za ilosc gooopich pytan <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->

pzdr
yenn
czy ma ktoś fotki z wycia gania kostek z tych podudzi, bo tu już nic nie widać..,
icon_sad.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
odnalazłam stare zdjęcia, niestety nie mieściły się tym razem w jednym poście, więc są w kilku kolejnych ( oczywiście na początku wątku)
Zapraszam do luzowania korzystając z instruktażu-dobrej zabawy i smacznego
icon_biggrin.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Zrobiłam. Bardzo smaczne. Gościom także smakowało. Zrobiłam pałki faszerowane i uda. Uda raczej rolowane bo po wyjęciu kości już kieszonki nie dało się zachować. Spięłam wykałaczką do panierowania a po upieczeniu patyki wyjęłam.
Do powtórki
icon_smile.gif

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Ale się naczytałam i naoglądałam bardzo pomocnych zdjęć, aż dotarłam tutaj. Tak mnie kusi to trybowanie kości, że zrobię na pewno. Zresztą z tak doskonałą fotorelacją, nie mogą się nie udać. Jeszcze tylko zdecyduję, którego dnia muszę je podać, bo ciągle mi się wydaje, że w środę była niedziela. Farsz zrobię taki sam, tylko zastanowię się jeszcze nad panierką. Po zrobieniu napiszę, jak mi wyszło. Pozdrowienia.
lecker.gif

Edit: Wszystko mam - tzn.dzisiaj, w czwartek (2 maja), bo przez ten nadmiar świąt już wszystko mi się &quot;pozajączkowało&quot;, jutro przygotowuję, a w sobotę uczta.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy