Poezja smaku

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
1
36
gotowałam krócej i niestety po otwarciu nie było gęste, a kolorek bardziej przypominał mleko z kawą niż kajmak :mrgreen: więc się "zabulgotałam" i postanowiłam następnym razen gotować dłużej, no i udało się!

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
Zmieniłam o tyle że wylałam na wierzch galaretkę a biszkopt przełożyłam karmelem

Załączniki

• Obraz7_074.jpg
    Obraz7_074.jpg
    78.6 KB · Wyświetleń: 0

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
ale piękny
denknach.gif
mniam.gif
juz sama nie wiem które następne ciacho mam upiec
gruebel_2.gif
kaffeetrinker_2.gif
pinggrins.gif

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
Ewelinko ciasto jak samo zdjęcie wskazuje robiłam na święta Bożego Narodzenia,zapomniałam wcześniej je wstawić,teraz wiem że nie napisałam dokładnie-przepraszam.Biszkopt w\g przepisu przekroiłam na pół w środek dałam karmel utarty z masłem i cienki biszkopt z orzechami mielonymi,smarowałam pod i na orzechowym karmelową masą na wierzchu biszkopt pokrojone brzoskwinie zalane pomarańczową galaretką.Ciasto było bardzo dobre jednak ucieranie masła z karmelem spowodowało rozrzedzenie masy,ja dodałam trochę żelatyny ale wiem ze wiele osób stosuje taką masę i są zadowoleni,być może ja zrobiłam coś nie tak.
icon_redface.gif

kaszyg

Member
Kwi 8, 2009
10
0
0
ostatnio przyśniła mi się trochę zmieniona wersja tego ciasta, tzn. z czekoladowym spodem, a że zbliżają się święta to pora chyba wreszcie coś upiec... polecam ogólnie, słodkie i bardzo fajne ciasto.

pozytywnie się zaskoczyłam, że znalazłam tutaj ten przepis
zwłaszcza, że dodała go moja siostra...
rofl.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy