- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Pół szkl. cukru pudu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 duże lub bardzo duże łyżki dobrego ciemnego kakao
2- 3 łyżki wrzątku
2- 3 łyżki koniaku lub dobrej brandy lub rumu
Do cukru pudru wlać kolejo pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i szybko polać ciasto.
Szybko schnie, nie kruszy się przy krojeniu, nie grozi salmonellą , smak i zapach i konsystencja moim zdaniem bez zarzutu, zresztą można korygować manipulując ilościami. Może mieć jedną wadę: już tu może być na cc tylko nie znalazłam.
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 duże lub bardzo duże łyżki dobrego ciemnego kakao
2- 3 łyżki wrzątku
2- 3 łyżki koniaku lub dobrej brandy lub rumu
Do cukru pudru wlać kolejo pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i szybko polać ciasto.
Szybko schnie, nie kruszy się przy krojeniu, nie grozi salmonellą , smak i zapach i konsystencja moim zdaniem bez zarzutu, zresztą można korygować manipulując ilościami. Może mieć jedną wadę: już tu może być na cc tylko nie znalazłam.
Ostatnią edycję dokonał moderator: