Grace-Kelly @ 21 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1413087Otóż to, zależy mi na białej kryjącej, a potem np. czerwonej itd. - nic to, będę dalej walczyć.
Białą to nie wiem, ale kolorową można spróbować zrobić zastępując kakao i żelatynę galaretką w określonym kolorze. Nie próbowałam jeszcze, ale taką radę znalazłam gdzieś w necie.
Wioletta @ 19 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490545Białą to nie wiem, ale kolorową można spróbować zrobić zastępując kakao i żelatynę galaretką w określonym kolorze. Nie próbowałam jeszcze, ale taką radę znalazłam gdzieś w necie.O, fajna myśl. Można w sumie też trochę kombinować np. z sokie z wiśni? Cosik będę próbowała, bo polewa ze względu na właściwości połyskowo-elastyczne jest bombowa.
Cinka @ 31 Jan 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1502736Nie wiem Kasha, nie polewałam nią nigdy tortu - a dużo zależy od porowatości ciasta jak i od tego jaką warstwę chcesz uzyskać.
Ja bym robiła jedną, opędzlowała tort, a po zastygnięciu ewntualnie dorobiła jeśli by za mało zostało na to żeby polać ładnie całość drugą warstwą.Nie wpadłam na todziękuję Cinko![]()
![]()
lecę polować, znaczy polewę robić![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.