Polewa kakaowa

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Obżeram się właśnie tą polewą
lecker.gif
Za każdym razem jestem pełna podziwu dla tej polewy
cvety.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
A oto mój zając w polewie. Cinko ja wyżeram pozostałości
icon_mrgreen.gif
Zrobiło mi się za dużo
icon_wink.gif

zajac.JPG
 

Załączniki

  • zajac.JPG
    zajac.JPG
    114.9 KB · Wyświetleń: 8

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Hi hi, zostało mi trochę tej polewy i wstawiłam do lodówki
zrobiła się taka brzdęk brzdęk sprężysta
lecker.gif
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
anbetung.gif
Wczoraj zrobiłam polewę i muszę dołączyć do grona wielbicieli.
Zrobiłam jej więcej niż było trzeba,ale nic się nie zmarnowało.Do czystego garnka zostało wylizane przez moje wnuczki.
lecker.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dziś będę testować
icon_wink.gif
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Zrobiłam, jest idealna. Dziękuję za przepis
daumen.gif
cvety.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Zrobiłam do pijanej sliwki - wyszła niezła, połyskliwa, ale nie tak jak ta, którą zazwyczaj robię
icon_mrgreen.gif
Następnym razem do swojej dodam jeszczę żelatyny
fiesgrins.gif

Obraz_069.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_069.jpg
    Obraz_069.jpg
    44.7 KB · Wyświetleń: 6
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
0
muszę przyznać, że ładnie błyszczy, nie spływa i świetnie się kroi, a co do walorów smakowych to poprostu zgubiły się w mnogości wypieków na światecznym stole. Następnym razem jak zrobię tylko jedno ciasto, skupię się na smaku.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Akulko - ciacho apetyczne
mniam.gif
ale tak się przyglądam polewie i... albo to wina nasączanego ciasta, że brzegi krojenia nie są równiutkie, albo ci z jakichś powodów polewa nie zastygła... może żelatyny dałaś za mało? Na brzegu krojenia ona powinna wyglądać prawie jak ukrojona galaretka
denknach.gif

Może tu będzie lepiej widać
polewa.jpg
 

Załączniki

  • polewa.jpg
    polewa.jpg
    36.1 KB · Wyświetleń: 6
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Cóż, płynna ona nie była, ale na głaz nie zastygła.
icon_mrgreen.gif
Stosowałam dokładnie zalecenia przepisu.
Może wina ciasta, bo ona takie krusząco-lepkie było, a może noża
dontknow.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Moja polewa była za każdym razie dokładnie taka, jak pisze Cinka. Bez względu na ciasto
gruebel_2.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
No właśnie
icon_smile.gif
a musi zastygnąć - tak że jak weźmiesz kawałek ciasta w palce to nic się nie przykleja, nie brudzi.
Coś z żelatyną nie halo - albo zła, albo ilość za mała, może masz mniejsze niż ja łyżeczki... albo płaską dodałaś...
albo zanim zastygła nasiąkła od ciasta... no nie wiem nie wiem
icon_wink.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
gruebel_2.gif
Zwróce uwage, przy następnej próbie.
Aczkolwiek, polewa w ogóle nie brudziła, mozna było spokojnie paluchem podotykać.
Ciasta nie trzymałam w lodówce. Może wy trzymacie i inaczej się wtedy zachowuje
dontknow.gif