Polska pasta fasolowa

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
3
0
fasola ugotowana

tak se podniese bo zawsze mam klopoty z szukaniem
icon_wink.gif

 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
3
0
Nie miksowalam wszystkiego.
Skwarki usmazywszy wylowilam a cebule z jablkiem przesmazylam osobno i to zmielilam i fasole.
Bardzo smakowala, tylko malizna zapachnialo, choc po to gotowalam fasole zeby bylo duzo. No... bylo, zaraz po tym jak tylko zrobilam.
 

BlackOnion

Member
Lis 21, 2010
1
0
0
Pasta rewelacyjna. Ja daję więcej boczku za to mniej masła (zresztą zastąpiłem je smalcem).
Dziś robię po raz kolejny
daumen.gif

A najbardziej lubię zapiekane w naleśniku , polane ostrym ketchupem
mniam.gif
i dobrą surówką...
Dzieki za przepis
anbetung.gif
 

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
A ja miksuję 2 puszki białej fasoli z puszką śledzi w pomidorach, dodaję jeszcze ze 2 łyżki koncentratu pomidorowego i do zmiksowanej pasty dodaję cebulę surową pokrojoną w drobniusienieczką kosteczkę i ze dwa nieduże ogóreczki kiszone, też pokostkowane. Dosalam, dodaję trochę ostrej papryki i posiekaną natkę pietruszki... Odstawiam na trochę do lodówki, żeby smaki się związały. Wychodzi "słuszna" miseczka, która idzie na raz.
Mniam
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
3
0
miszka, dzieki
icon_smile.gif


sprobuje, bo bez mozliwosci uzycia sera czy twarogu zostaje niewielkie pole do popisu. A takie dobre sledzie mam w skepach!
 

powi

Member
Cze 12, 2009
254
0
0
fasola się moczy skoro tak zachwalacie
icon_biggrin.gif

 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
Odkopałam. Bardzo dobra na ciepło, wystygnąć jeszcze nie zdążyła. Zamiast masła, dodałam olej rzepakowy. Sporo roboty( moczenie, gotowanie fasoli), ale naprawdę warto.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: