- Lut 25, 2007
- 671
- 0
- 0
250 g białej, suszonej fasoli (umytej i namoczonej przez noc)
6 średnich cebul
boczek wędzony (ilość dowolna) ja daję ok.8 plasterków
3/4 kostki masła
sól i pieprz
ew. sok z cytryny
Fasolę dobrze ugotować (nawet lekko rozgotować).Boczek pokroić, podsmażyć na
maśle, po chwili dodać cebulę i smażyć do uzyskania brązowego koloru.
Fasolę odcedzić , dodać cebulę z boczkiem i masłem, całość zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem.Jeśli pasta jest zbyt słodka, dodać trochę soku z
cytryny.
6 średnich cebul
boczek wędzony (ilość dowolna) ja daję ok.8 plasterków
3/4 kostki masła
sól i pieprz
ew. sok z cytryny
Fasolę dobrze ugotować (nawet lekko rozgotować).Boczek pokroić, podsmażyć na
maśle, po chwili dodać cebulę i smażyć do uzyskania brązowego koloru.
Fasolę odcedzić , dodać cebulę z boczkiem i masłem, całość zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem.Jeśli pasta jest zbyt słodka, dodać trochę soku z
cytryny.
