- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Mięso z kurczaka ( zazwyczaj wyjęte z rosołu) rozdrabniam palcami.
Robię białą zasmażkę z mąki i masła ( proporcje mniej więcej 1 do1) rozprowadzam ją rosołem , dosmaczam solą, odrobiną kwasku cytrynowego lub soku z cytryny ( ale nie jest to konieczne) dodaję śmietanę oraz dużo ziel. pietruszki i koperku. Wkładam do tego to rozdrobnione mięso, mieszam. Uwielbiam to z ziemniakami tłuczonymi i gotowaną, zasmażaną masełkiem marchewką <!--emoid
--><!--endemo-->
Oczywiście można mięsa nie wkładać do sosu, tylko polać nim całe porcje kurczaka
Robię białą zasmażkę z mąki i masła ( proporcje mniej więcej 1 do1) rozprowadzam ją rosołem , dosmaczam solą, odrobiną kwasku cytrynowego lub soku z cytryny ( ale nie jest to konieczne) dodaję śmietanę oraz dużo ziel. pietruszki i koperku. Wkładam do tego to rozdrobnione mięso, mieszam. Uwielbiam to z ziemniakami tłuczonymi i gotowaną, zasmażaną masełkiem marchewką <!--emoid
Oczywiście można mięsa nie wkładać do sosu, tylko polać nim całe porcje kurczaka
Ostatnią edycję dokonał moderator: