Prosty i pyszny razowiec

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Do uslug
icon_biggrin.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,187
2,741
113
Dziś sobie o nim przypomniałam:

razowiec_Tatter_2016.jpg
 

Załączniki

  • razowiec_Tatter_2016.jpg
    razowiec_Tatter_2016.jpg
    81.1 KB · Wyświetleń: 56

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Wyglada, jak zwykle, pieknie
icon_biggrin.gif
Pszenno-zytni?

Upieklam pare bochenkow jakis tydzien temu w wersji zytnio-orkiszowej z owsianymi otrebami, doskonaly zapach maja i wilgotne wnetrze.
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,187
2,741
113
Tak, pszenno - żytni.
Mało teraz piekę i zwykle wykorzystuję mąki, które akurat mam w szufladzie.
Orkiszu nie kupuję, bo za mało go używam, żeby zużyć przed upływem daty ważności.
Ale ten razowiec w wersji pszenno - żytniej też mi bardzo smakuje. Jak zwykle.
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
I jaki piekny!
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,774
4,833
113
Kiedyś najczęściej u mnie pieczony. Nie tylko dlatego, że bardzo nam smakował, ale też z powodu używanej ilości zakwasu, którego przeważnie miałam nadmiar. :mrgreen:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy