<span style='color:green'><span style='font-size:25pt;line-height:100%'>Przepyszna masa do napoleonki:</span>
</span>
szklanka cukru
szklanka mąki
4 żółtka
1 litr mleka
4 torebki cukru waniliowego
1 masło (25 dkg)
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i mąką, powoli wlewając 3/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałą część mleka gotujemy mieszając ją z masłem i cukrem waniliowym.
Masę żółtkową powoli wlewamy do mleka - mieszamy - i gotujemy, aż masa zgęstnieje (ciągle mieszamy)
Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu.
Jest wyśmienita <!--emoid
--><!--endemo-->
Źródło: zasłyszane
<!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo-->
</span>
szklanka cukru
szklanka mąki
4 żółtka
1 litr mleka
4 torebki cukru waniliowego
1 masło (25 dkg)
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i mąką, powoli wlewając 3/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałą część mleka gotujemy mieszając ją z masłem i cukrem waniliowym.
Masę żółtkową powoli wlewamy do mleka - mieszamy - i gotujemy, aż masa zgęstnieje (ciągle mieszamy)
Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu.
Jest wyśmienita <!--emoid
Źródło: zasłyszane
<!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: