- Lis 12, 2007
- 304
- 0
- 0
takiego przepisu tu nie znalazlam wiec podaje, jest naprawde dobre to ptasie mleczko
2 galaretki o dowolnych smakach
puszka skondensowanego mleka nieslodzonego
3,5 lyzeczki zelatyny
szklanka smietany 30%
3 lyzki cukru
cukier waniliowy
2 bialka
jedna galaretke rozpuscic w 1szkl.wody ostudzic i do lowki, gdy zaczne tezec zmiksowac z mlekiem z puszki,
wlac do tortownicy (srednica 22cm) i wstawic do lodowki do stezenia.
zelatyne rozpuscic w 1/3szkl.wody niech przestygnie, smietanke ubic dodajac cukry,
w osobnym naczyniu ubic bialka na sztywna piane, do ubitej smietany dodac piane i zelatyne.
Mase wylac na warstwe mleczna i znowu do lodowki do stezenia.
Rozpuscic druga galaretke w 2/3 ilosci wody podanje na opakowaniu.
tezejaca wylac na wierz i do lodowki zeby zastygala.
Mnie podkusilo zeby dac biszkopty tylko ze dalam je miedzy warstwami i wyszlo tez smaczne ale lepiej zeby te biszkopty lezaly na
spodzie no i zrobilam w mniejszej tortownicy wiec braklo miejsca na galaretke z wierzchu
zdjecie dolacze pozniej
2 galaretki o dowolnych smakach
puszka skondensowanego mleka nieslodzonego
3,5 lyzeczki zelatyny
szklanka smietany 30%
3 lyzki cukru
cukier waniliowy
2 bialka
jedna galaretke rozpuscic w 1szkl.wody ostudzic i do lowki, gdy zaczne tezec zmiksowac z mlekiem z puszki,
wlac do tortownicy (srednica 22cm) i wstawic do lodowki do stezenia.
zelatyne rozpuscic w 1/3szkl.wody niech przestygnie, smietanke ubic dodajac cukry,
w osobnym naczyniu ubic bialka na sztywna piane, do ubitej smietany dodac piane i zelatyne.
Mase wylac na warstwe mleczna i znowu do lodowki do stezenia.
Rozpuscic druga galaretke w 2/3 ilosci wody podanje na opakowaniu.
tezejaca wylac na wierz i do lodowki zeby zastygala.
Mnie podkusilo zeby dac biszkopty tylko ze dalam je miedzy warstwami i wyszlo tez smaczne ale lepiej zeby te biszkopty lezaly na
spodzie no i zrobilam w mniejszej tortownicy wiec braklo miejsca na galaretke z wierzchu
zdjecie dolacze pozniej