Bellefleur
Member
- Cze 8, 2009
- 99
- 0
- 0
iwona44 @ 16 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865303O proszę a u Lud truskawki są na wierzchu a moje były całkiem na dole,od czego to zależy![]()
Myślę że od konsystencji ciasta i od wielkości truskawek. Czasem ciasto wychodzi gęściejsze mimo trzymania się przepisu - może ważna jest tu wilgotność mąki jak i jej rodzaj?
Poza tym na zdjęciu chyba są połówki truskawek - o połowę lżejsze więc od takich w całości.
iwona44 @ 16 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865303O proszę a u Lud truskawki są na wierzchu a moje były całkiem na dole,od czego to zależy![]()
Cinka @ 16 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865330Myślę że od konsystencji ciasta i od wielkości truskawek. Czasem ciasto wychodzi gęściejsze mimo trzymania się przepisu - może ważna jest tu wilgotność mąki jak i jej rodzaj?
Poza tym na zdjęciu chyba są połówki truskawek - o połowę lżejsze więc od takich w całości.Tak, truskawki są pokrojone, a ciasto miałam dość gęste - dałam tylko 3 jajka, bo miałam duże, wiejskie.
Ale powiem szczerze, że chciałam żeby mi część wpadła do środka, nie udało się![]()
samanta @ 16 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=865313A jakie żółciutkie i widać że puszyste aż miło.Używam zawsze wiejskich jaj z dużymi i bardzo żółtymi żółtkami![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.