- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
piekarnik na 200 stopni
60 g masła utrzec ze 120 g cukru (moze byc waniliowy) i skórka z 1 cytryny
dodac 2 zóltka (BIAŁEK NIE WYRZUCAC), 1 płaska łyzeczke proszku do pieczenia, 80 g mąki. Wymieszac dokładnie, wlac 3 łyzki soku z cytryny i 290 ml mleka
białka ubic i połaczyć z masą
naczynie zaroodporne wysmarowac masłem, wlac mase. Naczynie wstawić do drugiego naczynia wypełnionego woda (1/3 wysokosci)
piec około 45 minut.
Całosc sie rozwarstwi. Tak ma byc
jesc natychmiast albo poźniej
(ciepłe jest przepyszne)
60 g masła utrzec ze 120 g cukru (moze byc waniliowy) i skórka z 1 cytryny
dodac 2 zóltka (BIAŁEK NIE WYRZUCAC), 1 płaska łyzeczke proszku do pieczenia, 80 g mąki. Wymieszac dokładnie, wlac 3 łyzki soku z cytryny i 290 ml mleka
białka ubic i połaczyć z masą
naczynie zaroodporne wysmarowac masłem, wlac mase. Naczynie wstawić do drugiego naczynia wypełnionego woda (1/3 wysokosci)
piec około 45 minut.
Całosc sie rozwarstwi. Tak ma byc
jesc natychmiast albo poźniej