Pudding cytrynowy Jamiego

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
piekarnik na 200 stopni

60 g masła utrzec ze 120 g cukru (moze byc waniliowy) i skórka z 1 cytryny
dodac 2 zóltka (BIAŁEK NIE WYRZUCAC), 1 płaska łyzeczke proszku do pieczenia, 80 g mąki. Wymieszac dokładnie, wlac 3 łyzki soku z cytryny i 290 ml mleka

białka ubic i połaczyć z masą

naczynie zaroodporne wysmarowac masłem, wlac mase. Naczynie wstawić do drugiego naczynia wypełnionego woda (1/3 wysokosci)
piec około 45 minut.

Całosc sie rozwarstwi. Tak ma byc
jesc natychmiast albo poźniej :mrgreen: (ciepłe jest przepyszne)
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
dzieki za błyskawiczną reakcję!!!!
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
295295.jpg

i środek
295296.jpg
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
dziękuję, wyobrazam sobei jak smakuje, mlask!! juz wydrukowałam mamie
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy