- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
zmodyfikowana wersja marynaty z Dań Jarskich Konemanna
Można używać też do cukinii, porów przepołowionych wzdłóż etc
mozna w niej marynować po usmażeniu/grillowaniu, lub smarowac bakłażany przed położeniem na grilla/patelnie grillową
pół szklanki oliwy
łyzka balsamico
dwa ząbki czosnku drobno posiekane
dwie szczypty przyprawy włoskiej (mieszanka oregano, bazylii etc)
listki z łodyżki tymianku
pół łyżeczki musztardy
dobrze wymieszac, odstawic by przeszło. Osolone i otarte z ptu bakłażany smarować mieszanką (ale raczej oliwą niż farfoclami, o się przypalą) grillować z kazdej strony ze 3 minuty.
Można używać też do cukinii, porów przepołowionych wzdłóż etc
mozna w niej marynować po usmażeniu/grillowaniu, lub smarowac bakłażany przed położeniem na grilla/patelnie grillową
pół szklanki oliwy
łyzka balsamico
dwa ząbki czosnku drobno posiekane
dwie szczypty przyprawy włoskiej (mieszanka oregano, bazylii etc)
listki z łodyżki tymianku
pół łyżeczki musztardy
dobrze wymieszac, odstawic by przeszło. Osolone i otarte z ptu bakłażany smarować mieszanką (ale raczej oliwą niż farfoclami, o się przypalą) grillować z kazdej strony ze 3 minuty.